Чт, 2024-03-28, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
На Нобелівську премію миру Тимошенко увійшла до трійки головних претендентів
Інші останні Політичні новини
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко посіла третє місце серед претендентів на Нобелівську премію Миру. Афганська борець за права людини та права жінок Сіма Самар є найсерьйознішою кандидаткою на цьогорічну Нобелівську премію. Такими є дані букмекерів, які наводить Польське радіо.

На другому місці - американський солдат Бредлі Менінґ, який викрав і передав порталові WikiLeaks 250 тисяч конфіденційних документів дипломатії США. Нині він перебуває під арештом, очікуючи судового процесу.

Американський солдат випередив Тимошенко і посунув її на третє місце. А на четвертому місці серед кандидатів на Нобелівську премію єгиптянка Мегі Ґобран, яку часто називають Матір’ю Терезою з Каїру. Вона несе допомогу найбіднішим дітям і жителям каїрських сламсів.

Підсумовує першу п’ятірку потенційних лауреатів Нобелівської премії кубинський лікар, один з головних борців за права людини – Оскар Еляс Біскет Ґонзалес. Він за свою діяльність у в’язницях відсидів 9 років. Нагорода вручатиметься 12 жовтня.

Згадаймо, що в грудні минулого року "БЮТ-Батьківщина" висунула Юлію Тимошенко кандидатом на присудження Нобелівської премії миру. В серпні цього року Тимошенко нагородили Міжнародною премією Боніфація VIII.

Останні три Нобелівські премії миру були вручені: китайському опозиціонеру Лю Саобо, який перебував на той момент за гратами, і президенту США Бараку Обамі, який отримав премію менш ніж через рік після початку свого правління. Останню Нобелівську премію миру 2011 отримали три борця за права жінок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Нобелівську премію миру, трійки претендентів, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]