Сб, 2024-04-20, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:28
Набув чинності Закон про державний земельний банк
Інші останні Офіційні новини
Оприлюднений документ встановлює особливості функціонування державного земельного банку.

У законі йдеться про те, що відносини, пов’язані з функціонуванням державного земельного банку, регулюються законом "Про банки і банківську діяльність" в частині, що не суперечить земельному законодавству.

Статутний капітал державного земельного банку формуватиме Кабінет міністрів України за рахунок внесків у грошовій формі та у вигляді земельних ділянок.

Національний банк України встановлюватиме особливості видачі державному земельному банку ліцензії та здійснення регулювання та нагляду за установою з урахуванням специфіки її діяльності.

Також у документі зазначено, що державний земельний банк має право здійснювати операції зі земельними ділянками та майновими правами на земельні ділянки.

Нагадаємо, після ухвалення закону про створення державного земельного банку Верховна Рада України також відмовилась продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Чинний мораторій діє до 2013 року.

Окрім того, парламент дозволив продавати земельні ділянки несільськогосподарського призначення іноземцям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1117 | Додав: adminA | Теги: чинності, закон, державний земельний банк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]