Пт, 2024-03-29, 11:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 61 62 »

Апарат з управління предметами силою думки винайшли науковці компанії ATR у японському Кіото. Пристрій являє собою подобу шапки з проводами і сенсорами, вони зчитують найменші коливання кровоносної системи і імпульсів головного мозку.
Останні Новини світу науки і технологій | Новини європейської України| Додано: 2012-11-02| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Хімічна лабораторія на борту американського марсохода Curiosity проаналізувала мінеральний склад марсіанського ґрунту і з'ясувала, що ґрунт Червоної планети схожий за складом з вулканічним туфом на Гаваях.



Космічний апарат Cassini ("Кассіні"), що працює у даний момент біля Сатурна та його супутників, зафіксував масштабну атмосферну бурю на Сатурні, викликану різким і значним перепадом тиску і температури.



Китайські науковці отримали можливість трохи краще роздивитися Всесвіт. У Шанхаї побудували найбільший в Азії і четвертий за потужністю в світі повноповоротний радіотелескоп.



Фізики та інженери, які беруть участь у спорудженні гігантського 25-метрового телескопа "Магеллан" у чилійській обсерваторії Лас-Кампанас, 24 жовтня завершили складання найбільшого у світі дзеркала площею в два тенісних корти.




Ізраїльські науковці дійшли висновку, що куріння кальяну призводить до зниження концентрації уваги у водіїв, що підвищує ризик виникнення аварійних ситуацій на 40%.



Японський стільниковий оператор NTT Docomo запустить 1-го листопада сервіс перекладу розмов по мобільних телефонах. Новий сервіс дозволить абонентам, які говорять різними мовами, спілкуватися один з одним, не вдаючись до послуг перекладача.



Завдяки позитивним емоціям, які люди отримують від розглядання фотографії з кошенятами, цуценятами, каченятами, жабенятами та іншими звіриними дитинчатами, підвищується працездатність.





Новий астероїд відкрили на приватній обсерваторії у місті Тенагра в США, повідомляє сайт обсерваторії ISON-NM.



Фізики зробили подарунок шанувальникам кінотрилогії "Матриця" - фактично винайшли ту саму червону пілюлю, яка допомогла її героєві позбутися ілюзії звичного світу і зануритися в непривабливу реальність, створену машинами.



Лауреатом нобелівської премії з літератури 2012 року став китайський 57-річний письменник Мо Янь, який "із галлюцинаторним реалізмом об'єднує народні казки, історію та сучасність".


Нобелівську премію 2012 року з хімії присудили Роберту Лефковіцу і Браяну Кобілці зі США. Вони удостоєні високої нагороди за "дослідження рецепторів протеїнів G", оголосив 10 жовтня Нобелівський комітет при Королівській академії наук Швеції.



Отримано нові свідчення того, що космічний апарат Voyager 1 виходить в глибокий космос. Це перший рукотворний об'єкт, який залишає межі нашої Сонячної системи.


Спектральний аналіз Меркурія показує, що концентрація сірки на цій планеті була набагато більшою, ніж на будь-якій іншій твердій планеті в Сонячній системі і наразі вчені не можуть пояснити, чим це було спричинено.




Сегодня вечером, 7 октября, в непосредственной близости с нашей планетой пролетит Астероид диаметром около 50 метров.