Пт, 2024-04-19, 20:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Обіцяє покласти край "вагонному рекету" міністр інфраструктури
Інші останні Економічні новини

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що відомство не допустить існування практики вимагання грошей за вагони з боку Укрзалізниці. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, Омелян повідомив про домовленість з керівництвом Укрзалізниці провести зустріч між представниками МІУ, УЗ, зерновими асоціаціями, найбільшими металургами, експедиторами і експортерами.

Міністр очікує, що на зустрічі УЗ запропонує справедливий і прозорий механізм розподілу рухомого складу, виходячи з його наявності та мінімальних потреб споживачів.

"Ми не дозволимо повернутися ганебній практиці вимагання грошей за вагони, хоч як би цього комусь хотілося", - написав Омелян.

У серпні голова правління УЗ Войцех Бальчун заявляв, що компанія має намір автоматизувати систему розподілу вантажних вагонів у найближчі місяці.

Місяцем пізніше заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов повідомив, що дефіцит вантажного вагонного парку ПАТ "Укрзалізниця" становить 9 тис. вагонів.

З урахуванням списань старих вагонів і динаміки вантажної бази, за прогнозами "ЦТС-Консалтинг", до кінця 2017 року дефіцит у наймасовішому сегменті - піввагонах - сягне близько 8-10 тис. вагонів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: Міністр інфраструктури, край вагонному рекету | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]