Пт, 2024-03-29, 04:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:56
Одещина лідирує за кількістю передвиборних порушень - відзначає CIS-EMO
Інші останні Новини з регіонів України
Міжнародна місія зі спостереження за виборами в Україні CIS-EMO зафіксувала найбільшу кількість порушень в Одеській області.

"Лідером по порушеннях залишається Одеська область. У ній зафіксовано їх найбільша кількість", - наголошується в доповіді місії, оприлюдненій на прес-конференції в агентстві Інтерфакс-Україна в суботу, 27 жовтня.

Основними видами порушень, сказано в доповіді, є використання службового становища та адміністративного ресурсу для досягнення потрібного результату. "Однак даний вид порушення поширений як серед "партії влади", так і опозиції", - підкреслюють спостерігачі.

У місії також вказують, що порушення в більшості стосуються безпосередньо діяльності кандидатів по мажоритарних округах, зокрема, тих, хто формально не заявив про свою приналежність до певної партії.

У свою чергу, член місії представник Франції Веронік Руез (Veronique Rouez) назвала позитивним той факт, що на виборчих дільницях виборців поінформують про відеоспостереження. "Те, що людей інформують, як працюють камери, це добре", - сказала вона.

У той же час, вона не змогла з оцінкою самого факту встановлення відеокамер на виборчих дільницях. "Зараз дуже важко сказати, тому що у вас це в перший раз. У Франції такого немає", - підкреслила Руез.

Довідка

CIS-EMO - міжнародна неурядова організація, зареєстрована в Росії у вересні 2003 року. В Україні організація працювала на президентських виборах у 2004 році та 2010 році, парламентських у 2006-му, місцевих у 2010 році.

У 2004 році місія не зафіксувала великої кількості порушень, які могли б уплинути на результати виборів.

Самі вибори 2004 року пройшли з численними порушеннями, через що було оголошено про проведення третього туру голосування для виявлення переможця.

Основними порушниками виборчого процесу є мажоритарники - CIS-EMO

Провідні політичні сили приблизно на рівних працюють по виявленню порушень виборчого законодавства, зазначають спостерігачі Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні CIS-EMO.

У доповіді місії, оприлюдненій на прес-конференції в агентстві Інтерфакс-Україна в суботу, 27 жовтня, відзначається, що результати кандидатів-мажоритарників будуть "лакмусовим папірцем" при виявленні факту порушення, пов'язаного з підрахунком голосів у день голосування.

При цьому, на думку спостерігачів, порушення кандидатів по мажоритарних округах, пов'язані з підкупом виборців, як такі не впливають на їхнє волевиявлення.

"Якщо виборець вирішив "купитися", то це саме його рішення. Самі передвиборчі обіцянки кандидатів є особливою формулою підкупу виборця", - підкреслюється в документі.

Серед основних порушень, зафіксованих спостерігачами CIS-EMO, провокації проти колег на території виборчого округу (18,4%), отримання преференцій у виборчих комісіях (14%) і безпосередній підкуп виборців (14%), використання службового становища (10,6% ) і адміністративного ресурсу (11,1%).

"Порушення кандидатів по мажоритарних округах формують, практично, весь спектр порушень в цілому. Це означає, що вплив партій на "порушувальний" процес, практично, відсутній", - наголошується в доповіді місії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: порушень, CIS-EMO, Одещина лідирує | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]