Сб, 2024-04-20, 17:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:42
Окупанти б'ють по Авдіївці та Широкиному. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 16 обстрілів. Порушуючи "режим тиші", противник відкривав вогонь в районі Мар’їнки та Павлополя зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів, а по Широкиному - з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень "режиму тиші". Противник вдавався до збройних провокацій у районах Новоолександрівки, Станиці Луганської, Попасної, Новогригорівки та Оріхового. Окрім стрілецької зброї та гранатометів тут противник застосував снайперський вогонь.

На Донецькому напрямку скоєно 4 обстріли. Зокрема, по захисниках Авдіївки було здійснено обстріли зі ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм.

Напередодні повідомлялося, що в зоні АТО загинув один український військовий, один був поранений. У розвідці зазначили, що російське командування дозволило бойовикам вести обстріл біля Попасної і Трьохізбенки з метою провокування вогню у відповідь. Для здійснення відеофіксації провокацій прибула знімальна група російського телеканалу LifeNews.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке має зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

28 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александер Хуґ відвідав населений пункт Петровське, в якому буде відбуватися розведення сил. За його словами, донецькі бойовики не надали безпечного доступу місії в село Петровське і не приступили до розмінування цього району, тож моніторинг вести неможливо.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів. За минулу добу в зоні АТО загинув український військовий через обстріл бойовиками Авдіївської промзони.

29 вересня українська сторона вимагала проведення засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції для обговорення питання порушення режиму тиші. Однак представники бойовиків відмовились від неї.

Увечері 1 жовтня сторони провели відведення сил в населеному пункті Золоте Луганської області, зокрема звільнено по 1 кв. км уздовж лінії фронту.

5 жовтня спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що учасники Контактної групи по Україні ще не дійшли компромісу стосовно умов формування семи додаткових зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: Широкине, окупанти, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]