Ср, 2024-04-17, 01:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:04
Окупанти обстрілюють з артилерії Широкине і Лебединське. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 57 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Про це сьогодні зранку 19 жовтня повідомляє у Facebook прес-центр АТО.

"На Маріупольському напрямку зафіксовано 44 провокації проти сил АТО. Бойовики обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї укріплення Збройних Сил України поблизу Талаківки, Павлополя, Гранітного, Красногорівки та Мар’їнки, а по Водяному, Лебединському та Широкиному вкотре було застосовано вогонь ствольної артилерії калібрів 122 та 152 мм, мінометів калібрів 82 та 120мм", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку з боку ворога скоєно 10 випадків порушення режиму припинення вогню. По українських позиціях противник відкривав вогонь у районах Попасної та Оріхового з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, а в Новозванівці і Кримському підрозділи ЗСУ було обстріляно з мінометів 120-го калібру.

На Донецькому напрямку відбулося три обстріли сил АТО. Зокрема, в Авдіївці противник вів вогонь з гранатометів, а у Верхньоторецькому – з гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї та мінометів калібру 82 мм.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення відбулося в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: обстріл, окупанти, Широкине і Лебединське, артилерія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]