Пт, 2024-03-29, 01:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:50
Окупанти почали відведення сил біля Станиці Луганської
Інші останні Надзвичайні новини

Станом на 18.00 в районах проведення антитерористичної операції зафіксовано 16 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Про це йдеться у повідомленні штабу АТО, розміщеному на сайті Міністерства оборони України у понеділок 10 жовтня.

Зокрема, 11 випадків порушення режиму припинення вогню зафіксовано на Маріупольському напрямку та 5 - на Луганському.

Бойовики відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районах Мар’їнки, Новозванівки, Новоолександрівки, Гнутового, Павлопіля та Широкиного. При цьому, за даними штабу, противник застосовував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети та БМП.

Також, окрім стрілецької зброї терористи вели вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм. Це сталося поблизу Водяного, Широкиного та населеного пункту Талаківка.

На Донецькому напрямку протягом дня було спокійно.

Окупанти почали відведення сил у районі Станиці Луганської. Тука: режим тиші "дуже хиткий"

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука зазначає, що бойовики почали відведення сил у районі Станиці Луганської.

Про це у понеділок 10 жовтня він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Наскільки мені відомо, у Петрівському розведення відбулось, і процес розмінування означених зон триває. У Золотому розведення відбулось. Процес розмінування ще не розпочато", - зазначив Тука.

Водночас у Станиці Луганській, повідомив він, спостерігається "початок процесу відведення сил по той бік лінії розмежування".

Тука наголосив, що необхідно розуміти, що процес дотримання тиші на означених ділянках "дуже хиткий і може бути порушений терористами будь-якої хвилини".

Раніше сьогодні у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони поінформували, що на тимчасово окупованих територіях сходу України бойовики намагаються затягнути реалізацію рамкової угоди про відведення військ. Як зазначають у розвідці, до контролю обстановки в районах відведення н.п. Золоте та Петровське залучались безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Тим часом бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню.

Напередодні спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що відведення Збройних сил України в районі Станиці Луганської переноситься. Таке рішення було вимушено ухвалено з огляду на систематичне порушення режиму тиші з боку противника та невиконання бойовиками рамкового рішення про розведення сил та засобів.

Як повідомлялося, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група домовилася про відведення військ і озброєння в трьох зонах безпеки біля Станиці Луганської, Золотого і Петровського.

3 жовтня Міністерство закордонних справ заявило, що біля Золотого відведення сил на 1 кілометр від лінії відбулося 1 жовтня, а на інших ділянках воно було зірвано через обстріли бойовиків.

Пізніше, 7 жовтня, на визначеній ділянці поблизу села Петровське симетрично відбулося розведення сил та засобів на відстань 1 кілометр від лінії зіткнення, за перебігом якого спостерігали патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: Станиця Луганська, окупанти, відведення сил | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]