Сб, 2024-04-20, 08:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:15
Окупанти зміщуються на Артемівський напрямок. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Активність проросійських бойовиків на Донбасі зміщується з Донецького на Артемівський напрямок. Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 21 травня у Facebook.

"Фіксувалися обстріли позицій українських військ практично по всій лінії зіткнення сторін на цій ділянці - від н.п. Горлівка до н.п. Донецьке", - пише він.

"Зафіксовано активність формувань місцевих терористів і російських найманців у районі ст. Майорська, н.п. Шуми, Артемове, Ленінське, Кірове, Луганське, Розсадки, Миронівське, Попасна, Катеринівка, Золоте, де зазнали обстрілів позиції й опорні пункти українських військ", - додає Тимчук.

На ділянці Піски-Авдіївка бойовики впродовж дня 20 травня задіяли стрілецьке озброєння, артилерію ( 122-мм і 152-мм) і міномети (120-мм і 82-мм).

Обстрілів також зазнали позиції українських військ у районі Опитного й Водяного. Зросла інтенсивність і масштаби обстрілів на зазначених ділянках.

Також протягом доби противник у районі н.п. Кірове, Ленінське, Шуми задіяв відразу кілька піхотних вогневих груп для обстрілів позицій українських військ з автоматичних гранатометів АГС-17, великокаліберних кулеметів і 82-мм мінометів. Відзначається чітко налагоджена і скоординована взаємодія ствольної артилерії і мінометних підрозділів бойовиків, що діють у цих районах, що свідчить про наявність єдиної структури управління.

На приморському (Маріупольському) напрямку, в районі на північний схід і північ Широкиного, бойовики активно використовували для обстрілів позицій сил АТО стрілецьке озброєння, міномети і бронетехніку (в даному районі оперувала танкова група терористів - 3 од. танків, вимушена відступити після обстрілу її позицій силами АТО з мінометів і станкових гранатометів).

У районі н.п. Щастя, Лозове та Луганське бойовики застосували 122-мм артилерію (САУ 2С1 "Гвоздика" і гармата Д-30).

Також поблизу н.п. Катеринівка, Лозове і Щастя терористи, діючи невеликими піхотними групами, зробили спроби висунутися вперед на стиках і флангах позицій і опорних пунктах українських військ. Всі такі спроби було припинено вогнем у відповідь сил АТО.

Південніше н.п. Луганське (район н.п. Розсадки) бойовики влаштували "полювання" на бронетехніку українських військ. Заздалегідь розмістивши й замаскувавши розрахунки ПТРК на обраних вогневих позиціях, бойовики відкрили вогонь з 120-мм мінометів по житлових будинках населеного пункту, одночасно маневруючи танками поблизу українських передових позицій. Знаючи, що українські підрозділи спробують придушити мінометний вогонь по населеному пункту, бойовики приготувалися відкрити вогонь по українській бойовій техніці з ПТРК. Дочекавшись появи танка і БМП-1 сил АТО, терористи зробили два невдалих пуски ПТРК, після чого їхні позиції були накриті вогнем українських військ.

Протягом доби зафіксовано переміщення 42 одиниць автомобільного транспорту. Головними районами "транспортної активності" стали райони на південь від Луганська (у напрямку на Красний Луч, Свердловськ і Краснодон), перегін між Алчевськом і Стахановим аж до Первомайська і Брянки, весь Донецький "вузол" (включаючи Макіївку, Горлівку та Єнакієве), а також район в смузі Оленівка - Докучаєвськ - Тельманове з боку Старобешевого і північні під'їзди до Новоазовського та Безіменного. Крім того, в прикордонних з РФ районах - Ізварине, Амвросіївка та інших - спостерігається активне переміщення вантажного армійського автотранспорту (основна частина - з території України до РФ). Зафіксовано неодноразове відкриття вогню по цих транспортних засобах з боку російських прикордонників.

Звернули на себе увагу наступні колони автотранспорту:

- 16 одиниць автомобільного транспорту, включаючи мікроавтобуси, автомобілі підвищеної прохідності, а також два новітніх російських БТР-82А з озброєними людьми на марші в напрямку Лутугиного, на південний захід від Луганська.

- 6 нових броньованих "Уралів", критих брезентом, на марші між Докучаєвськом і Стилою. У складі колони також зафіксований автокран і 2 самоскиди.

Переміщення бойової техніки і підрозділів:

- У район Ірміно - Первомайськ - Кіровськ прибула чергова група бойовиків з бронетехнікою (7 танків і 12 ББМ - з них БМП-2 - 7 одиниць, 2 БМП-1 (одна з них КШМ на базі БМП) і З МТ-ЛБ). Техніка призначена для доукомплектування бандформування "Привид", яке веде бойові дії на ділянці між Попасною і Новотошківським.

- Триває перекидання бронетехніки бойовиків через Донецьк і Макіївку в район між Ясинуватою і західними позиціями "Горлівського гарнізону", в район Спартака і в Петровському районі Донецька. У зазначеному районі Донецька вже зосереджено 44 танки і 68 ББМ, велика кількість автотранспорту та самохідної артилерії - 28 САУ, включаючи вісім 152-мм САУ 2С19 "Мста-С" (вся техніка і озброєння - у складі 3-х тактичних груп).

- З боку н.п. Іловайськ і Сніжне триває перегін на "передову" як переданої РФ, так і відремонтованої в місцевих майстернях бойової техніки і озброєння. Протягом доби зафіксовано пересування через Красний Луч на Чорнухине - 6 одиниць 2С1 "Гвоздика", в бік Донецька через Зугрес - 8 танків (відремонтовані в майстернях у Сніжному) і 3 ББМ - 1 БМП-2 і 2 БТР-80 . На базі ремонтних майстерень в Перевальську та Алчевську протягом останніх трьох діб відновлено 4 одиниці бойової техніки і озброєння (2 БМП-2 і 2 гармати Д-30).

Бойовики продовжують обстріли населених пунктів Донбасу по всіх напрямках

Бойовики обстріляли Авдіївку, Опитне, шахту "Бутовка", Красногорівка, Кам’янка, Старогнатівка, Піски, Водяне, Мар’їнку, Гранітне, Луганське, Лозове, Кірове, Ленінське, Майорськ, Соханку, Широкине, Щастя та Станицю Луганську. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

Розпочинаючи з 18 години 20 травня, загарбники продовжили нищити інфраструктуру Донбасу та обстрілювати позиції захисників України.

Злочинці використовували переважно міномети та артилерію заборонених калібрів. Саме з таких видів озброєння вони щогодини, як за розкладом, вели вогонь на Донецькому напрямку. Обстріляли Авдіївку, Опитне, шахту "Бутовка", Красногорівку, Кам’янку, Старогнатівку, Піски, Водяне, Мар’їнку. Протитанковий ракетний комплекс обстріляв Гранітне.

Використовуючи міномети, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю, вели вогонь по населених пунктах Луганське, Лозове, Кірове, Ленінське, Майорськ.

На Маріупольському напрямку з окупованого злочинцями населеного пункту Соханка працювала артилерія загарбників по Широкиному. Більшість снарядів лягло на бойові позиції незаконних збройних військових формувань та на нейтральну територію.

На Луганському напрямку обстріляли Щастя та Станицю Луганську.

Безпілотники злочинців з’являлися у небі над нашими позиціями 16 разів.

"Азов": за день боїв у Широкиному терористи втратили мінімум трьох убитими і шістьох пораненими

Активна фаза боїв тривала більше трьох годин, втрати "азовців" - один автомобіль, екіпаж машини не постраждав, повідомили в прес-службі "Азова" в Facebook.

У селищі Широкиному Донецької області (сектор "М" зони антитерористичної операції) в середу, 20 травня, протягом усього дня тривав бій між проросійськими терористами і бійцями полку "Азов".

"Після ранкових обстрілів терористи не припинили провокацій. Протягом усього дня бойовики вели вогонь з АГС (автоматичних станкових гранатометів, - ред.) по позиціях полку "Азов", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби "Азова", терористи також застосовували танки, ручні протитанкові гранатомети, міномети і стрілецьку зброю.

"Азовці" відповідали з кулеметів, АГС і стрілецької зброї", - зазначили в "Азові".

У прес-центрі полку повідомили, що активна фаза боїв тривала понад три години.

"За цей час терористи втратили мінімум трьох убитими і шістьох - пораненими. Втрати "азовців" - один автомобіль. На щастя, екіпаж машини не постраждав", - йдеться в повідомленні.

20 березня о 3.15 ранку терористи відкрили вогонь з автоматичних гранатометів на верстаті по позиціях полку "Азов" у селищі Широкине Донецької області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: окупанти, Артемівський напрямок. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]