Чт, 2024-04-25, 16:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Оприлюднено допит Ландика: Єфремов знав про захват Луганська наперед. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Генеральна прокуратура України провела перехресний допит екс-депутатів від "Партії регіонів" Володимира Медяника і Володимира Ландика. Відео допиту було опубліковано на YouTube.

Під час допиту Медяник перебував за гратами, оскільки заарештований за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України. Ландик є свідком у справі.

Так, на питання, чи здійснював Медяник конкретні події злочину щодо зміни меж України і фінансування тероризму, Ландик відповів, що "не чув і не бачив".

"Я знаю, що ситуацію про захоплення Луганської області росіянами знав Єфремов (Олександр Єфремов, екс-глава фракції "Партії регіонів", - ред.). Це я знаю з вуст колишнього губернатора Пристюка (Володимир Пристюк, - ред.), який мені прямо сказав ... І я логічно можу додуматися, що Володя (Медяник, - ред.) теж міг знати. Мені він це ніколи не говорив", - сказав Ландік.

Ландик розповів, що після виборів до ВР у 2012 році Медяник входив до складу "ідеологічної і фракційної команди Єфремова".

Також він заявив, що в будинку Єфремова була зустріч, на якій був присутній Сергій Глазьєв - радник президента РФ, фігурує у справі організації гібридної війни з Україною.

"Це було вдома у Єфремова. Там також було найближче оточення Єфремова - Голенко, Пристюк, Лозовський. Там обговорювалося питання входження військ РФ на територію України, відділення території Донбасу на користь РФ, таких підприємців, як я - таких там нас ціла купа - виганяємо, вбиваємо, а їхній бізнес ділимо, серед "ближнього кола". Як мені розповідали, я ж сам там не був присутній", - додав Ландік.

Коментуючи питання щодо інформації про участь саме Медяника в організації або фінансуванні проведення на території Луганщини в лютому-червні 2014 року акцій протесту проти чинної влади, Ландик заявив: "Я з ним не спілкувався, тому не знаю, що там було. Чути - міг, але це можна сказати чутки".

"Я не знаю, щоб Медяник, наприклад, фінансував ... чути - міг чути, але це знову таки чутки", - відповів він на питання що йому відомо про участь Медяника в організації та фінансуванні акцій протесту на території Луганської області проти чинної влади.

Пізніше екс-нардеп Володимир Ландик в ефірі телеканалу "112 Україна" підтвердив, що це була очна ставка. Ландик заявив, що оприлюднення даного відео в мережі є "тиском" на нього і підтвердив, що це була очна ставка.

"Це тиск на тих, хто дає свідчення, тому що ніхто не піде давати такі свідчення (якщо буде знати, що запис стане публічним) ... Коли так роблять, це для того, щоб люди більше не ходили", - заявив Ландик.

Нагадаємо, 7 серпня в рамках справи заарештованого екс-глави фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова був затриманий колишній народний депутат Медяник.

У ГПУ повідомили, що Медяник підозрюється в скоєнні низки кримінальних злочинів, а саме: в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу України; вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу України.

Відзначимо, Володимир Медяник був депутатом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рр.

Як повідомлялося, генпрокурор України Юрій Луценко заявляв про можливість зміни запобіжного заходу Володимиру Медяник за умови його співпраці зі слідством.

Адвокат Медяника впевнений, що оприлюднене відео не шкодить інтересам слідства

Адвокат екс-нардепа Володимира Медяника Кім Веремійчук вважає, що відео перехресного допиту екс-депутатів від "Партії регіонів" Володимира Медяника та Володимира Ландика ніяк не шкодить інтересам слідства. Про це він заявив в коментарі "112 Україна".

"Ми категорично заперечуємо проти позиції, яку озвучив Ландик щодо того, що це відео потрапило в мережу з ініціативи захисту. Ми дійсно мали дане відео. Ми підписали відповідні документи про нерозголошення даних досудового розслідування. При цьому ми вважаємо, те, що це відео потрапило в ефір, воно ніяк не шкодить інтересам слідства, тому що та інформація, яка була озвучена, стала б відома в результаті судових розслідувань, під час апеляційного оскарження продовження терміну утримання Медяника під вартою. Можливо, сам Ландик це відео отримував. Ми не знаємо", - заявив він.

За його словами, незрозуміло чому саме відео допиту з Ландиком потрапило в мережу.

"У нас крім цього, були відеозаписи й інших слідчих дій, які, на мій погляд, більш яскраво розкривають факт повної невинуватості Медяника до даного кримінального провадження. Чому саме Ландик потрапив у мережу, мені незрозуміло. Можливо, тому що він є основним свідком. Але переглянувши відеозапис, стає очевидно, що основні показання, які дає цей свідок посилаються на його особисті висновки і свідчення третіх осіб", - додав він.

Лещенко: за публікацію відео допиту Ландика несе відповідальність особисто Юрій Луценко

Народний депутат Сергій Лещенко вважає, що за публікацію і поширення відеозапису перехресного допиту екс-нардепів Володимира Ландика і Володимира Медяника відповідальність несе Генпрокуратура і особисто її голова Юрій Луценко.

"Винен той, звідки це спливло. Це витекло з Генеральної прокуратури, тому питання слід адресувати Луценкові - людині, що відповідає за те, щоб з цього відомства не було витоку такої інформації, щоб не ставити під ризик як свідків, так і довіру до цього відомства", - вважає він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: захват Луганська, допит Ландика, Єфремов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]