Пт, 2024-03-29, 15:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:41
Пенітенціарній службі ГПУ доручила провести службове розслідування щодо відео з Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Об'єднана опозиція попросила генпрокурора порушити кримінальну справу за фактом незаконного відеоспостереження за Юлією Тимошенко й поширення відео в інтернеті. Про це після зустрічі з генпрокурором Віктором Пшонкою сказав депутат і один із лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, повідомляють "Українські новини".

"У нас відбулася зустріч із генеральним прокурором Пшонкою", - зазначив опозиціонер.

"Ми вимагаємо від генерального прокурора порушити кримінальну справу за фактом відеоспостереження за Тимошенко й з’ясувати, хто встановлював відеокамери, з’ясувати, хто поширював дане відео, й притягнути до відповідальності як керівництво колонії, так і тих прокурорів, які мали зупинити цей злочин ще декілька місяців назад", - повідомив Яценюк.

За його словами, Пшонка висловив стурбованість у зв'язку з появою в Інтернеті відеозапису з Тимошенко й обіцяв вжити необхідних заходів для перевірки даного факту.

Яценюк заявив, що цілодобове відеоспостереження за Тимошенко й поширення даних записів є свідченням нелюдського ставлення до екс-прем’єра і може бути прирівняне до катування.

Представник прес-служби Генпрокуратури повідомила, що ГПУ доручила Пенітенціарній службі провести службове розслідування за фактом поширення відеозапису з Тимошенко, а також попросила Міністерство юстиції перевірити законність публікації цього відео.

За її словами, після того, як ГПУ отримає результати внутрішнього розслідування від Пенітенціарної служби й відповідь на запит від Мін'юсту, буде ухвалено рішення про порушення кримінальної справи.

Разом із тим, представник прес-служби підкреслила, що відеоспостереження за Тимошенко ведеться на законних підставах.

За словами Яценюка, Пшонка пообіцяв опозиції, що 23 жовтня всі матеріали службового розслідування Пенітенціарної служби будуть передані в Генпрокуратуру й буде ухвалено рішення про порушення кримінальної справи.

Депутат додав, що Об'єднаній опозиції ще не надали докази законності самого відеоспостереження за Тимошенко, але якщо воно законне, Об’єднана опозиція вимагає від ГПУ, щоб за Тимошенко спостерігали жінки, а не чоловіки.

Раніше в Інтернеті з’явилося відео, на якому показано, як екс-прем'єр займається лікувальними вправами й ходить по палаті. Тимошенко вже підтвердила автентичність цих записів і зажадала, щоб її повернули назад у колонію.

При цьому Державна пенітенціарна служба заявила, що відеозапис у палаті Тимошенко не ведеться, а ведеться лише відеоспостереження за засудженими.

Лікарі клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) заявили про неможливість забезпечити умови, необхідні для лікування Тимошенко в Україні, а сама політик відмовилася від лікування й вимагала повернути її назад у колонію.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: відео з Тимошенко, Пенітенціарній службі, службове розслідуванн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]