Пт, 2024-03-29, 08:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Перший мультфільм про УПА в Україні зняли. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

В Івано-Франківську презентували перший в Україні мультфільм про УПА – "Воїни лісу", повідомляє телеканал "24".

Дія стрічки розгортається у мальовничому селі Дземброня, де мирне і розмірене життя гуцулів порушують совіти. За даними розвідки, останні зібралися вирубати тутешні ліси.

На захист рідних Карпат стають воїни УПА. Оскільки сили нерівні, горяни знаходять хитре рішення, як поквитатися з ворогами. Одного з них, до речі, невипадково звуть Путлер.

В основі мультика – боротьба упівців проти терору московських окупантів. Але є тут і підтекст, коли йдеться про сучасні злочини.

"Я хотів зробити таку паралель. Ті, хто краде ліс, ті "наші" – вони не кращі за того москаля, який колись грабував наші села, домівки", – каже один з героїв у мультфільмі.

Автор ідеї Богдан Савлюк головних героїв створив власноруч. Усі декорації натуральні, а спецефекти зведено до мінімуму. Сама ж зйомка відбувалася покадрово.

Саундтрек до мультфільму підготував український музикант Тарас Житинський.

"Мені, як українцю, будь-яка українська думка, ідея дуже близька. Тим більше, мої батьки воювали в Українській повстанській армії. А тут такий мультик. Мені сподобався, і я заспівав", – поділився музикант.

Переглянути стрічку можна онлайн. А його творці вже планують зйомку нової картини. Щоправда, її подробиці поки що тримають у таємниці.

Нагадаємо, в жовтні в прокат вийшов перший український анімаційний 3D-фільм "Микита Кожум'яка".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: україна, перший мультфільм про УПА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]