Пт, 2024-03-29, 07:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:11
Після виборів можливий новий Майдан - упевнений Тягнибок
Інші останні Політичні новини
Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок припускає виникнення нового Майдану після парламентських виборів, але "тільки за бажанням суспільства". Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ-Украина".

На запитання про те, що конкретно ВО "Свобода" робитиме в разі фальсифікації виборів, Тягнибок відповів:

"На дільницях будуть народні депутати, під дільницями - купа народу, спостерігачі зможуть вийти до народу і розповісти про фальсифікації, і все це буде записуватися на відео. Тому ми й кажемо: на тих дільницях, куди будуть підходити люди, можна мінімізувати масові фальсифікації. Ми ще цього не обговорили детально, але було б непогано закликати людей і на Софійську площу, де буде штаб опозиції, і під Центрвиборчком через кілька днів після виборів. Але те, що нам потрібно буде виводити людей на вулиці, ні в кого не викликає сумнівів".

Він підкреслив, що не виключає нового Майдану, але "новий Майдан за бажанням Тягнибока або Арсенія Яценюка не відбудеться. Він відбудеться тільки за бажанням суспільства. Якщо влада суспільство дістане, то воно вийде на вулиці. А наша справа, як людей, що розуміють, що і як робити, вчасно очолити процес і спрямувати його".

Раніше голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк уже заявляв про можливість Майдану в разі визнання Партії регіонів переможцем парламентських виборів. За його словами, влада може вдатися до масових фальсифікацій волевиявлення громадян, проте опозиція готова вступити в боротьбу, щоб захистити реальні результати виборів.

Яценюк зазначив: "Якщо в разі перемоги Партії регіонів на виборах політичний аспект буде об'єднаний із соціальним аспектом, після виборів в Україні слід очікувати серйозних масових акцій протесту українців".

Зазначимо, що 70,9% опитаних фондом "Демініціативи" і КМІС не готові вийти на вулицю з протестом , якщо будуть упевнені, що результати виборів Верховної Ради сфальсифіковані. 17,5% опитаних готові вийти на вулицю з протестом проти таких результатів виборів, а 11,6% - не змогли відповісти.

Тягнибок буде боротися з тушками в парламенті

Олег Тягнибок також заявив, що не проти зайняти крісло голови Верховної ради і обіцяє не допустити появи "тушок".

"Ми відразу оголосили, що маємо амбіції на посаду голови Верховної ради", - сказав він.

"У нас буде троє депутатів, які від двох до чотирьох років були головами обласних рад - Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської. Будь-який з них може спокійно сідати в крісло спікера і починати вести засідання. Ніч витратити на те, щоб визубрити напам'ять регламент, і сідати", - додав він.

Відповідаючи на запитання чи претендує він сам на посаду спікера, Тягнибок відповів: "Можливо. Дивлячись, як партія вирішить. Якщо я й можу претендувати на якусь посаду у Верховній раді, то на посаду голови. Але не факт, що саме я повинен їм бути".

Він також запевнив, що його партія не допустить появи "тушок" у парламенті.

"Ви ж розумієте, присутність" Свободи "в парламенті - це не тільки гарантії, що не буде" тушок "з боку" Свободи ", але і певна можливість впливати на те, щоб" тушкування "не було і серед наших партнерів", - додав він.

"Хоча у нас і не було права" вето "на тих 190 кандидатів-мажоритарників від "Батьківщини", але хочеш не хочеш, а ми певним чином причетні до того, що ці люди будуть у парламенті. Бо вони йдуть не як самовисуванці, а за підтримки, в тому числі і "Свободи"", - пояснив він.

"Це дає мені моральне право потім подивитися в очі потенційній" тушці "-зраднику і запитати з нього. Пояснити людині, що він і мене, і цілу" Свободу "підставляє", - заявив Тягнибок.

Відповідаючи на запитання, чи допускає він повторення Майдану в разі масових фальсифікацій, Тягнибок відповів: "Я його не виключаю. Новий Майдан за бажанням Тягнибока чи Яценюка не відбудеться. Він відбудеться тільки за бажанням суспільства".

"Якщо влада суспільство дістане, то воно вийде на вулиці. А наша справа, як людей, що розуміють, що і як робити, вчасно очолити процес і направити його", - додав він.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин говорив, що в наступній Раді не буде "тушок", а новий спікер стане іграшкою депутатів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: новий майдан, Тягнибок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]