Пт, 2024-03-29, 10:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Представили збірник козацьких пісень Матвієнко, "ДахаБраха" і OT VINTA
Інші останні Новини шоу-бізнесу

  Громадська спілка "Творче патріотичне об`єднання "Музичний батальйон" випустила диск "Ой у гаю, при Дунаю", до якого увійшли народні козацькі пісні. Ініціатори проекту поставили за мету надати нового звучання композиціям, які, за їхніми словами, сьогодні частково забуті, пише Cultprostir.

Автором проекту та упорядником платівки став лідер гурту "Очеретяний кіт" Роман Криль. Про легендарну українську річку Дунай для диску заспівали Тоня Матвієнко, авторка проекту GrozovSka Band Олена Грозовська, гурти "ДахаБраха", "Гайдамаки", "Без обмежень", OT VINTA й інші.

"Ця збірка створена для того, щоб спростувати упередження, з якими ми повсякчас стикаємось у нашій діяльності, – каже лідер гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола. – По-перше, це те, що нібито у нас в країні відсутній якісний україномовний контент. По-друге, небажання визнавати той факт, що українська народна пісня може бути стильною, доречною і через віки емоційно хвилювати свого слухача. Третє – це твердження, що пісня, виконана українцем, уже є українським твором".

На презентації диску відбувся концерт за участі музикантів, чиї голоси звучать у збірці "Ой у гаю, при Дунаю". В рамках проекту вже записано 40 композицій, які увійдуть до майбутніх релізів і будуть видані невдовзі.

Раніше був представлений перший альбом пісень, створений бійцями АТО. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини шоу-бізнесу | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: ДахаБраха і OT VINTA, збірник козацьких пісень Матвієнко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]