Сб, 2024-04-20, 03:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:58
Прокуратура розслідує діяльність ГРУ Генштабу РФ на Донбасі
Інші останні Кримінальні новини

У Генеральній прокуратурі заявляють про початок розслідування за фактом можливої участі в терористичній діяльності на сході України посадових осіб Головного розвідувального управління Генерального штабу РФ, передає Інтерфакс-Україна.

"В даний час розпочато розслідування про причетність до терористичної діяльності військовослужбовців Російської Федерації, які були затримані біля Щастя. Під час проведення слідчих дій отримані дані про можливу участь у терористичній діяльності посадових осіб Головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації. У даний час розпочато розслідування і за цим фактом", - сказав начальник Головного управління нагляду в кримінальних виробництвах Генпрокуратури Юрій Севрук на брифінгу.

Як повідомлялося, 16 травня в зоні проведення АТО в районі м.Щастя (Луганська обл.) було затримано двох російських офіцерів Головного розвідувального управління Міністерства оборони РФ - капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова - при спробі захопити стратегічний міст. Внаслідок збройної сутички один український військовий загинув, троє зазнали поранень. Одного із затриманих було поранено в руку, другого - в ногу.

Затриманих перевели до Києва в Головний клінічний госпіталь Міноборони.

19 травня затриманим росіянам українські слідчі оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

СБУ: до затриманих військових РФ допустять консула після узгодження з МЗС

Співробітники російського посольства будуть допущені до затриманих російських офіцерів після погодження усіх необхідних питань росіянами з Міністерством закордонних справ України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Вкотре хочу наголосити, що немає жодних перешкод для відвідання цих громадян консульськими співробітниками посольства РФ в Україні... Вони будуть допущені до заарештованих після погодження російською стороною усіх процедурних питань з МЗС України", – написав він.

Журналісти зв'язалися з цього приводу з МЗС, втім там не змогли уточнити, які саме процедурні питання залишаються неузгодженими. За словами співрозмовника видання, вся необхідна інформація буде озвучена на брифінгу у вівторок о 14:30.

У понеділок, 25 травня, в МЗС заявляли, що відомство готує ноту з дозволом на зустріч консула з затриманими і що така зустріч може відбутися вже у вівторок, 26 травня.

При цьому політичний директор МЗС Олексій Макеєв повідомляв, що "ще з п'ятниці російські консули знають про можливість відвідання своїх військовослужбовців, але не звертаються".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: діяльність ГРУ Генштабу РФ, донбасі, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]