Пт, 2024-03-29, 11:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Рада розкололася через питання запровадження віз з Росією. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Фракція "Блок Петра Порошенка" не голосуватиме за постанову про запровадження візового режиму з Російською Федерацією. Про це, під час спілкування з журналістами у парламенті, заявив народний депутат фракції БПП Олексій Гончаренко, інформує прес-служба партії.

"Наша фракція на засіданні ухвалила рішення не голосувати за постанову про запровадження візового режиму з РФ. Є кілька причин для цього", – зазначив він.

РФ досі не пустила консула до Сущенка. Журналісти під посольством РФ у Києві вимагають звільнити колегу
У "Батьківщині" виступають за скасування безвізового режиму з РФ, але відзначають розбіжності між ВР та Кабміном у цьому питанні
Депутати БПП пересварилися через візовий режим з Росією

"По-перше, ми є проурядова фракція, отже, ми не можемо приймати рішення без спілкування з урядом. Є позиція міністра закордонних справ, який аргументує , що це неправильно робити, що ми для цього не підготовлені. По-друге, в нас є мільйон українців, які працюють в Росії і заробляють гроші для своєї родини", – каже Гончаренко.

На думку нардепа, Росія зробить симетричну відповідь на запровадження віз.

"А відтак, буде перекрита для багатьох українців можливість відвідувати РФ з метою заробітку. Це питання потребує зваженості і обережності. Емоції не повинні домінувати при ухваленні цього рішення", – наголосив парламентар.

У "Народному фронті" планують голосувати за скасування безвізу з Росією. В коментарі "Українській правді" депутат Світлана Войцеховська зазначила: "Якщо він (візовий режим - ред.) стоятиме на порядку денному, то, звичайно, проголосуємо. Ми ж ініціатори".

У свою чергу фракція "Самопоміч" у Верховній Раді виступає за запровадження візового режиму з Росією. Про це журналістам повідомив голова фракції Олег Березюк, передають "Українські новини".

"Ми будемо підтримувати", - сказав він, відповідаючи на питання про позицію фракції щодо запровадження візового режиму.

Березюк також повідомив, що не вважає, що таке рішення збільшує соціальну кризу і є перешкодою для українців, які працюють в Росії.

Фракція Радикальної партії у Верховній Раді також виступає за візи з Росією.

"Наша фракція одноголосно підтримає таке рішення", - заявив глава фракції Олег Ляшко.

Він зазначив, що вважає виправданим розрив дипломатичних відносин з Росією перед запровадженням візового режиму.

У фракції Опозиційний блок раніше заявляли, що запровадження візового режиму з Російською Федерацією вдарить насамперед по українським заробітчанам, які перебувають у РФ.

Голова фракції Юрій Бойко заявляв, що Опоблок не підтримує ініціативу щодо запровадження візового режиму з РФ і не голосуватиме за її ухвалення.

Як відомо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про необхідність і вивчення ризиків, які можуть виникнути в разі запровадження візового режиму з Російською Федерацією.

Як повідомлялося, після затримання і арешту в Росії українського журналіста Романа Сущенка спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що не виключає розгляду питання про запровадження візового режиму з РФ і розширення санкцій.

6 жовтня парламент має розглянути розглянути питання щодо запровадження візового режиму з Росією.

У "Батьківщині" виступають за скасування безвізового режиму з РФ, але відзначають розбіжності між ВР та Кабміном у цьому питанні

Фракція "Батьківщина" у Верховній Раді підтримуватиме проект постанови про скасування безвізового режиму з РФ, проте відзначає суттєві розбіжності між урядом та парламентом із цього питання, повідомляє прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина".

"У той час, коли "Народний фронт" в особі голови Верховної Ради Андрія Парубія закликає парламент підтримати скасування безвізового режиму з державою-агресором, МЗС (Міністерство закордонних справ – ред.), тобто уряд, має діаметрально іншу позицію. Проти виступають і деякі депутати від "БПП". Такі протиріччя серед представників більшості ще раз підтверджують - коаліції в Україні не існує", - заявив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок у прямому ефірі телеканалу "Еспресо ТБ".

Депутат нагадав, що ще в 2014 році член фракції "Батьківщина" Борис Тарасюк зареєстрував законопроект, який передбачає фактичне припинення участі України в СНД і робочих органах СНД, але цю ініціативу не підтримано досі.

"Деякі народні депутати апелюють, що розірвання дипломатичних відносин стане загрозою для українців, які перебувають на території Росії. Проте це - абсолютна брехня. Українські консульства продовжуватимуть працювати і надалі", - вважає парламентар.

Він нагадав, що Віденською конвенцією про консульські відносини 1963 року регламентується, що розрив дипломатичних відносин не спричиняє автоматичного розриву консульських відносин.

"Ми пропонуємо діяти комплексно - скасувати безвізовий режим із Росією, розірвати дипломатичні відносини, врешті-решт, назвати війну війною, а Росію – агресором. Досить грати на почуттях людей, які, живучи вірою у братні народи, досі не можуть змиритися з тим, що Росія сьогодні - це наш ворог", - зазначив Євтушок.

Член фракції "Батьківщина" закликав народних депутатів підтримати стратегічно важливе для держави рішення і вже найближчим часом проголосувати його в парламенті.

Депутати БПП пересварилися через візовий режим з Росією

Фракція БПП офіційно не приймала рішення щодо голосування за впровадження візового режиму з Росією. Про це УП повідомили кілька джерел у фракції. За їхніми словами, жодного голосування з цього приводу не відбулося через недостатню кількість депутатів на засіданні.

"Встав Гринів, сказав, що він говорив з Клімкіним, який йому сказав, що візовий режим з Росією зашкодить Україні. Тому він притримується позиції уряду", – сказав один зі співрозмовників.

Частина присутніх обурилася словам Гриніва.

"Після цього почався невеличкий бардак. Найбільше кричала Ірина Луценко", – додав співрозмовник.

Натомість Гринів зазначив, що попросить голову Верховної Ради Андрія Парубія відкласти поки що це голосування.

Інший співрозмовник зазначив, що одностайної позиції у фракції щодо візового режиму з Росією наразі немає.

На запитання, чому Олексій Гончаренко заявив про непідтримку БПП візового режиму, нардеп сказав: "Це лише його особиста позиція".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: рада, питання віз, Росія, розкол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]