Ср, 2024-04-24, 05:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:33
РНБО схвалила Стратегію нацбезпеки України до 2020 року
Інші останні Офіційні новини

На засіданні Ради національної безпеки і оборони рада схвалила Стратегію національної безпеки до 2020 року, яка є основним документом держави у сфері оборонного планування.

"Головне в стратегії – створення нової системи забезпечення національної безпеки та оборони, здатної гарантувати державний суверенітет і територіальну цілісність України від всього комплексу можливих загроз, насамперед, від збройної агресії", - йдеться в повідомленні прес-служби РНБО за підсумками засідання в Києві в середу 6 травня.

Стратегія розрахована на реалізацію до 2020 року пріоритетів політики національної безпеки, а також реформ, передбачених Угодою про асоціацію між Україною і ЄС, та Стратегією сталого розвитку "Україна-2020".

"Також РНБО розглянула питання щодо посилення обороноздатності держави та вжиття додаткових заходів для її забезпечення. Ретельно проаналізовані військові загрози і можливі сценарії розвитку ситуації, відпрацьовані оперативні заходи з протидії військової агресії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на засіданні було ухвалено рішення щодо розвитку потенціалу та системи управління оборонно-промислового комплексу, забезпечення Збройних сил і Національної гвардії сучасним озброєнням і військовою технікою вітчизняного виробництва, удосконалення ракетних технологій.

"Створена міжвідомча комісія з питань оборонно-промислового комплексу (робочий орган РНБО)", - повідомили в прес-службі.

Також на засіданні схвалено рішення розробити і прискорити законодавче забезпечення у сфері посилення боротьби зі злочинністю, зокрема, закону "Про національну поліцію".

"Комплекс невідкладних заходів по боротьбі зі злочинністю насамперед буде спрямований на попередження та розслідування особливо тяжких злочинів з використанням вогнепальної зброї, таких як умисні вбивства, бандитизм, незаконне позбавлення волі, рейдерство", - йдеться в повідомленні.

РНБО на засіданні заслухала доповідь голови МВС України Арсена Авакова з приводу стану розслідування резонансних справ.

Також РНБО на засіданні схвалила комплекс заходів щодо прискорення темпів будівництва фортифікаційних споруд на сході України.

"Було схвалено комплекс заходів щодо прискорення будівництва фортифікаційних ліній і рубежів, зміцнення оборонних можливостей та у сфері безпеки держави, розвитку системи медичного забезпечення військовослужбовців", - йдеться в повідомленні прес-служби РНБО за підсумками засідання.

Згідно з інформацією, "за зрив термінів будівництва оборонних рубежів отримали догану голови Донецької та Закарпатської державних адміністрацій".

Крім того, РНБО розглянула комплекс питань щодо забезпечення енергетичної безпеки держави, в тому числі й на наступний опалювальний сезон.

"Передбачено заходи щодо демонополізації енергетичних ринків, диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, розвитку ядерної енергетики, використання прихованих резервів паливоенергетичного комплексу, забезпечення енергетики вугіллям всіх необхідних марок, підготовки до опалювального сезону 2015-2016 років", - йдеться в повідомленні прес-служби РНБО за підсумками засідання.

Як повідомлялося сьогодні раніше, президент Петро Порошенко на засіданні РНБО наголосив, що Стратегія національної безпеки держави має забезпечити набуття Україною членства в Організації північноатлантичного договору (НАТО) у майбутньому. Голова держави заявив, що проект стратегії має передбачати досягнення сумісності сектору безпеки і оборони України з відповідними структурами країн-членів НАТО.

Порошенко нагадав, що Росія на своєму засіданні Ради безпеки суттєво змінила стратегію, намагаючись використовувати досвід агресії та війни: "Наша Стратегія має забезпечити можливість набуття в майбутньому членства України в Альянсі. Ми нарешті маємо повернути цю надзвичайно важливу складову в цей документ".

Нагадаємо, 9 квітня секретар Ради національної оборони і безпеки України Олександр Турчинов, представляючи розроблений РНБО проект Стратегії національної безпеки країни, окреслив основні грози для держави та пріоритети внутрішньої зовнішньої політики держави.

Представляючи в Києві проект Стратегії національної безпеки країни, Турчинов заявив, що вона, серед іншого, "відносить до основних загроз агресивну політику Росії". Крім цього до загроз відносяться корупція та неефективна система держуправління, економічна криза, обмежений фінансові ресурс держави і зниження рівня життя населення.

Турчинов заявив, що, згідно з проектом Стратегії, Україна розглядає європейську та євроатлантичну інтеграцію як пріоритетний напрям своєї зовнішньої і внутрішньої політики.

"Ми бачимо в членстві в НАТО єдину надійну зовнішню гарантію державного суверенітету і територіальної цілісності України", - прокоментував він.

Як зазначив Турчинов, "головним зовнішньополітичним пріоритетом України є поглиблення стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами, як гарантом міжнародної безпеки в євроатлантичному просторі".

"Україна повинна прагнути до розвитку відносин і партнерства з Великою Британією, Польщею, а також з Канадою, Австралією, Японією, Литвою, Латвією, Естонією, Швецією, Румунією, Молдовою, Грузією – країнами, яких Україна вважає своїми надійними союзниками. Партнерство з Німеччиною і Францією, державами ЄС і НАТО, які надають істотну допомогу Україні, є також пріоритетними", - сказав секретар РНБО.

Він також заявив, що влада України працює над відновленням ракетного захисту: "Основна увага приділяється відновленню ракетного щита України. Така робота здійснюється без порушення наших міжнародних зобов'язань".

Секретар РНБО також поінформував, що влада працює над створенням системи аерокосмічної розвідки: "Складається досить ефективна система, яка дозволяє нам практично в онлайн-режимі переглядати ті компоненти території, які цікавлять наших військових, розвідників, а в мирний час буде цікавити і народне господарство. Аерокосмічна розвідка це серйозний напрямок, над яким ми працюємо".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: Стратегію нацбезпеки України до 202, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]