Пт, 2024-03-29, 10:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:16
Російські війська обстріляли з танків Новотошківку
Інші останні Надзвичайні новини

Сьогодні, 2 травня, після 16-ї години селище Новотошківка Попаснянського району зазнало обстрілу з танків та мінометів. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Як зазначається в повідомленні, кілька снарядів та мін залетіли в самий центр села біля зруйнованого попередніми обстрілами торгового центру й водонапірної вежі. В кількох багатоповерхових будинках від вибухових хвиль вилетіли вікна й двері. Ще кілька снарядів та мін вибухнули в городах і не завдали серйозних пошкоджень.

"Вогонь із танків вівся з с.Жолобок, що за кілька кілометрів від Новотошківки на Бахмутці, - повідомляє Москаль. - Це село, яке стоїть за нашим 29-м блокпостом, окуповане російськими регулярними військами, зокрема, там стоять танки з екіпажами з Бурятії. Мінометний вогонь по Новотошківці вівся з лісосмуги, що недалеко від Голубівського (село біля Оріхового, окуповане бойовиками так званої ЛНР)".

Внаслідок обстрілу шахти Пролетарська поблизу Новотошківки загинула літня жінка. Про це повідомив речник АТО Сергій Даниленко.

"В районі "Пролетарської" з 14.30 до 14.35 під час пусків бандитами 4 протитанкових керованих ракет отримала важке поранення та загинула літня жінка, яка поралася на городі біля свого будинку", - зазначив він.

Речник АТО наголосив, що підтверджується інформація про продовження порушень Мінських домовленостей російсько-терористичними військами, які дедалі частіше відкривають вогонь по мирних громадянах.

Раніше Москаль повідомляв, що в ніч на 28 березня терористи після довгої перерви знову застосували на Луганщині системи залпового вогню "Град". Близько 23 години був обстріляний 29-й блокпост на автошляху Бахмутка і позиції українських силовиків у Новотошківці (Попаснянський район). Реактивні снаряди вибухнули в районі шахти і поблизу вулиці Куйбишева.

 

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: обстріл, танків, Новотошківку, російські війська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]