Пт, 2024-04-26, 00:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Розслідування справи прокурора сил АТО Кулика завершене - повідомили у НАБУ
Інші останні Кримінальні новини

Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування справи військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, якого підозрюють у незаконному збагаченні. Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України 7 жовтня завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення Костянтина Кулика, військового прокурора сил АТО", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що стороні захисту надали доступ до матеріалів досудового розслідування.

"Обвинувальний акт буде сформовано після завершення цього процесу", - додали в НАБУ.

Як повідомлялося, 25 грудня 2015 року розпочато кримінальне провадження щодо військового прокурора сил АТО Кулика за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Як повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук, Кулик протягом 5 років заробив суму коштів, яка набагато менша за витрачену суму на придбання майна.

29 червня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук за місцем проживання військового прокурора сил АТО Кулика.

1 липня детективи НАБУ встановили фактичне місцеперебування Кулика і вручили тому узгоджені зі Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою копії клопотань з матеріалами про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від займаної посади.

4 липня Солом'янський райсуд м. Києва відсторонив від виконання посадових повноважень військового прокурора антитерористичної операції Кулика на два місяці. Увечері того ж дня суд обрав особисте зобов'язання, як запобіжний захід для Кулика. Таким чином, він зобов'язаний не виїжджати за межі м.Києва без повідомлення слідчих.

13 липня Апеляційний суд міста Києва поновив Кулика на посаді.

У серпні суд відхилив апеляцію адвокатів Кулика на арешт його майна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: Набу, розслідування справи прокурора сил , завершення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]