Сб, 2024-04-20, 03:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Саакашвілі став громадянином України і готується стати главою Одещини
Інші останні Новини з регіонів України

  Народний депутат України Мустафа Найєм повідомив, що екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі отримав українське громадянство.

"Михайло Саакашвілі став громадянином України", - написав він у п'ятницю, 29 травня, ввечері у своєму Твіттері.

Цю ж інформацію підтвердив нардеп Сергій Лещенко, написавши в Твіттері, що "екс-президент Грузії Саакашвілі успішно отримав українське громадянство в п'ятницю". "Міхо, ми хочемо новий Батумі!", - додав парламентарій.

Сам Саакашвілі, після поширення інформації про внесення Кабміном України подання президенту про призначення його головою Одеської облдержадміністрації, написав у своєму Фейсбуці, що любить Одесу.

"I love (у вигляді графічного значка сердечка - ред) Odessa", - написав Саакашвілі в п'ятницю ввечері на своїй сторінці в Фейсбуці.

Також він виклав посилання на відеоролик "Шаланди повні кефалі" у виконанні радянського актора кіно і виконавця пісень Марка Бернеса.

Як повідомлялося, в п'ятницю ввечері міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко у своєму Фейсбуці написав, що Кабмін вніс подання про призначення Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації.

Пізніше в ефірі одного з українських телеканалів заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий підтвердив цю інформацію.

Разом з тим, прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко поінформував, що президент України Петро Порошенко в п'ятницю ввечері проведе зустріч з екс-президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, після якої прийме рішення про призначення його головою Одеської облдержадміністрації.

В Одеській ОДА підтвердили інформацію про призначення Саакашвілі головою Одеської ОДА. "Отже, підтверджую, завтра о 14.30 представлення нового губернатора, так - Саакашвілі", - написав на своїй сторінці в Facebook прес-секретар ОДА Микола Покровський.

Коломойський: Саакашвілі здасть Одесу росіянам, потім доведеться її відвойовувати

Екс-губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський стверджує, що Ігор Палиця не писав заяви про звільнення з посади голови Одеської ОДА за власним бажанням. Про це він заявив у коментарі LB.ua.

За інформацією джерел видання, 29 травня у Палиці була запланована зустріч в Адміністрації Президента. Відповідаючи на питання, як Палиця поспілкувався з главою держави, бізнесмен відповів: "Зустріч пройшла в дружній конструктивній атмосфері. Йому подякували за роботу і сказали, що в його послуг (як глави Одеської ОДА - Ред.) більше не потребують".

За словами Коломойського, на момент прибуття в АП Палиця не знав, що його змінить Саакашвілі.

"Щодо Саакашвілі я взагалі здивований. Думаю, це тимчасова фігура. Зараз він здасть Одесу російським, а потім доведеться її знову відвойовувати. Побуде деякий час губернатором, а потім його змінять на якигось нікчему типу Гончаренка", - зазначив він.

"До речі, питання - скільки у нього громадянств? Мене, напевно, переплюне. Американське, грузинське, голландське, тепер ще й українське треба приймати. Будемо чекати поки Андрушко його про це запитає", - додав Коломойський.

Ігор Палиця вважається людиною Ігоря Коломойського і був призначений губернатором Одеської області 6 травня 2014 року.

Ляшко назвав призначення Саакашвілі губернатором приниженням українців

Лідер Радикальної партії України, народний депутат Олег Ляшко назвав "приниженням української нації" призначення екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі на посаду губернатора Одеської області.

За його словами, президент Петро Порошенко показує всьому світові, що українці не можуть самі навести порядок у своїй країні.

"У всій 45-мільйонній Україні не знайшлося громадянина, гідного стати главою Одеської області. ...Може, нам і президента виписати з-за кордону?", - написав Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: громадянином України, Саакашвілі, главою Одещини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]