Пт, 2024-03-29, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Санкції проти РФ президент Грузії підтримує
Інші останні Новини світу

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі вважає, що санкції стосовно Російської Федерації необхідні, як демонстрація неприйнятності політичних дій РФ по відношенню до сусідніх країн.

"Коли ми говоримо про санкції і про їхні негативні наслідки, в тому числі і для Грузії, давайте згадаємо, з якої причини ці санкції були запроваджені. Єдина мета санкцій – це припинення війни на території України, це демонстрація неприйнятності окупації Криму і, в цілому, неприйняття агресивних дій Росії по відношенню до своїх сусідів", - цитує президента Грузії РИА "Новости".

"Отже, санкції не тільки повинні бути збережені, а й політичне послання для Росії про неприйнятність такого типу політики повинно бути посилено", - заявив Маргвелашвілі на спільній прес-конференції з австрійським президентом в понеділок 18 травня.

За словами грузинського президента, сусідні з Росією країни мають право робити самостійний вибір і не повинні боятися військових дій з боку іншої держави.

Маргвелашвілі додав, що "Грузія вибрала шлях євроінтеграції не для ворожнечі з Росією, а для свого розвитку", а РФ, у свою чергу, "має бути зацікавлена в стабільних і демократичних сусідніх країнах".

Нагадаємо, після серпневої війни 2008 року Москва в односторонньому порядку визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії (Цхінвальський регіон). Грузія у відповідь розірвала дипвідносини з Росією, а Абхазії і Південній Осетії, рішенням парламенту, було надано статус окупованих територій.

Представники нового уряду Грузії, які прийшли до влади за підсумками виборів у жовтні 2012 року, назвали одним з головних пріоритетів зовнішньої політики нормалізацію відносин з РФ, але не за рахунок поступок у питанні територіальної цілісності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: санкції проти РФ президент Грузії п | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]