Пт, 2024-03-29, 15:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
СБУ спіймала "на флешку" російського шпигуна. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації затримали у Рівному співробітники контррозвідки Служби безпеки України.

Про це сьогодні, 9 жовтня, повідомляє прес-служба СБУ.

"Шпигун – громадянин України, який постійно проживає в Росії, мав завербувати одного із старших офіцерів штабу Сухопутних військ ЗСУ. За передачу документів з грифом "таємно" та "цілком таємно", що стосуються бойової підготовки, озброєння, мобілізаційного розгортання та військового співробітництва Збройних сил України з іноземними партнерами, агент ГРУ повинен був запропонувати українському офіцеру та його родині російське громадянство, а також гроші. Сума залежала від актуальності та важливості військових секретів", - зазначається у повідомленні.

Встановлено, що куратором шпигуна був співробітник ФСБ РФ Олександр Ілюхін.

Український військовослужбовець, отримавши пропозицію про співпрацю з російськими спецслужбами, звернувся до СБУ. 7 жовтня 2016 року російський шпигун в’їхав в Україну для отримання таємних документів, над якими вже "попрацювали" оперативники української спецслужби.

Наступного дня він був затриманий співробітниками СБУ "на гарячому" під час одержання "флешки" з дезінформацією, яку вважав таємними документами військового характеру.

Тривають слідчі дії.

Відзначимо, нещодавно в РФ за звинуваченням у шпигунстві затримали власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: на флешку російського шпигуна, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]