Чт, 2024-04-18, 23:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:50
Ситуація в зоні АТО загострилася: загинули 5 силовиків. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

   Упродовж минулої доби в зоні АТО загинули 5 військових, ще 12 отримали поранення. Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

Полковник уточнив, що найбільших втрат військові зазнали поблизу Авдіївки, де бронетранспортер ЗСУ підірвався на фугасі.

За минулу добу ситуація в зоні АТО загострилася – інтенсивність ведення вогню бойовиками не знижується. Незважаючи на Мінські домовленості, наші позиції вкотре були обстріляні з заборонених видів озброєння – 120-мм мінометів, 122-мм та 152-мм гармат, танків.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. противник активно застосовує широкий спектр озброєнь, зокрема 152-мм гармати, які дислокуються в районі с. Безіменне. Цей населений пункт знаходиться на окупованій території, і менш, ніж за 10 км від лінії розмежування. З цієї території всі важкі озброєння мають бути виведені. Втім, українська сторона має численні підтвердження того, що Мінські домовленості системно зриваються бойовиками.

На Донецькому напрямку найбільш напруженою обстановка залишається в районі Донецького аеропорту – обстріли наших позицій поблизу Авдіївки, Пісків та Опитного тривають безперервно.

Противник веде надзвичайно щільний вогонь з важкого озброєння – великокаліберних гармат та мінометів, також працюють ворожі снайпери. Не припиняються зіткнення і в передмістях Горлівки, перш за все, поблизу Майорська – там було зафіксовано розриви понад 20 мін, випущених бойовиками.

На Луганському напрямку відбулася серія перестрілок зі стрілецької зброї в районі. Золоте, Сокільники та Троьхізбенка (район Бахмутської траси) та смт. Станиця Луганська. Важке озброєння на цьому напрямку бойовики не застосовували.

Вчора, за інформацією Державної прикордонної служби, було зафіксованого 17 прольотів БПЛА противника.

За даними розвідки, бойовики посилюють угруповання на передовій. Відзначається висока інтенсивність переміщення техніки між Луганськом і південними районами окупованої частини Луганщини.

НЗФ активно перекидають матеріально-технічні ресурси з перевалочних баз і складів поблизу кордону, що розташовані у м. Краснодон, Іловайськ тощо ближче до лінії фронту (йдеться про м. Донецьк, Горлівка, Стаханов, Алчевськ, Луганськ).

Нагадаємо, 1 травня ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко вчергове пригрозив наступом на Україну.

3 травня бандформування значно посилили вогневу активність і за кількістю обстрілів на добу повернулися до рівня, який існував до укладення Мінських угод.

За даними розвідки, аби перейти у наступ, ватажки терористів готують масштабну криваву провокацію: у День перемоги, 9 травня, бойовики мають намір розстріляти мирну демонстрацію в Донецьку.

Відомо, що окупанти створюють на Маріупольском напрямку потужний "ударний кулак" з декількох десятків одиниць бронетехніки і до 3 тис особового складу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: ситуація, зоні АТО, загинули 5 силовиків. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]