Пт, 2024-04-26, 11:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
США хочуть підтримувати імплементацію Мінських домовленостей - Нуланд
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Вашингтон підтримуватиме імплементацію Мінських угод, заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд.

"Ми обговорювали питання про те, як далі розвивати той здобуток, який встановлений у Сочі, коли Лавров (міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров) і Керрі (держсекретар США Джон Керрі) обговорювали ці питання. Ми говорили, зокрема, як США можуть підтримувати імплементацію Мінських домовленостей", - сказала вона за підсумками переговорів у Москві із заступниками голови МЗС РФ Григорієм Карасіним і Сергієм Рябковим у понеділок, 18 травня, на прес-конференції в Москві, передає УНІАН.

"Ми хочемо підтримувати повну реалізацію Мінських домовленостей, і ми робимо це спільно з Францією, Німеччиною, з усіма учасниками нормандського формату", - сказала Нуланд.

За її словами, під час сьогоднішніх зустрічей у Москві обговорювалося забезпечення справжнього перемир'я і припинення вогню, особливо в Широкиному.

Нуланд додала, що Керрі з усією ясністю сказав президенту РФ Володимиру Путіну та Лаврову, що військові дії, які відновлять терористи, порушуватимуть Мінські угоди.

Помічниця держсекретаря США переконана, що ОБСЄ повинна бути представлена у всіх "гарячих" точках на лінії розмежування, а всі сторони повинні прагнути реалізувати Мінські домовленості.

Також Нуланд зазначила, що президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запевнили Вашингтон у відсутності прагнень відновлювати збройні дії на сході країни.

"Я говорила і з прем'єром, і з президентом України. Немає жодного наміру з їхнього боку починати будь-які збройні дії", - сказала Нуланд.

"Що стосується військової діяльності, то концептуальна позиція США полягає в тому, що всі сторони повинні говорити про повне відведення військової техніки, включаючи обладнання, поставлене Росією сепаратистам", - сказала вона.

Нуланд зазначила, що сторони також говорили про політичну діяльність і про те, як створити умови для переговорів щодо Конституції України.

Крім того, обговорювалося поліпшення умов життя для мешканців Луганська і Донецька, додала вона.

Помічниця держсекретаря США також відзначила важливість інспекцій російських "гуманітарних конвоїв", що надходять в Україну.

Як повідомлялося раніше, у МЗС РФ заявили, що "зрушень у позиції і риториці США щодо України" немає, тому сенсу у підключенні американців до "нормандського формату" не бачать.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: США, нУланд, імплементацію Мінських домовленосте | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]