Пт, 2024-04-26, 06:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Святкувати Хелловін Обама відмовився
Інші останні Новини світу
Президент США Барак Обама скасував святкування Хелловіну в Білому домі через шторм "Сенді", який продовжує рух углиб країни. Буревій "Сенді", раніше вирував у країнах Карибського басейну і забрав життя понад 60 людей, в ніч проти 30 жовтня охопив східні штати США. За останніми даними, жертвами урагану в США і Канаді стали 50 людей.

"Заходи, пов'язані з відзначенням в Білому домі Хелловіну, скасовані", - йдеться в повідомленні прес-служби президента, передає РІА "Новости".

Зазвичай на Хелловін Барак і Мішель Обама влаштовують дитяче свято, співробітники Білого дому й адміністрації вбираються в різні костюми та грають зі школярами в традиційну гру "гаманець або життя".

Однак цього разу замість святкування Хелловіну Обаму чекає поїздка в сильно потерпілий від стихії штат Нью-Джерсі. Мішель Обама вже третій день перебуває в Чикаго, де вона "застрягла" через буревій.

Свято Хелловін сягає корінням традицій древніх кельтів Ірландії і Шотландії, а відзначається воно 31 жовтня, в переддень Дня всіх святих. Спочатку свято відзначали тільки в англомовних країнах, проте наприкінці XX століття Хелловін поширився і на інші країни.

Нагадаємо, в понеділок, 29 жовтня, на східні штати США обрушився буревій "Сенді", найбільший за останні роки. Жертвами стихії в США і Канаді стали вже понад 40 людей.

Президент США Барак Обама оголосив штат Нью-Йорк зоною лиха і розпорядився почати надавати федеральну допомогу постраждалим районам. Прямі збитки від урагану вже оцінили в 20 мільярдів доларів, однак ця сума може суттєво збільшитися через втрати від вимушеного простою економіки регіону.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: обама, хелловін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]