Чт, 2024-03-28, 22:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:58
Торгівлю у неділю у Польщі хочуть заборонити
Інші останні Новини Європейського Союзу

Сейм Польщі розглянув у першому читанні проект закону про заборону торгівлі в неділю у великих торговельних центрах і супермаркетах. Більшість партій висловилися за подальший розгляд цього питання у парламенті, повідомляє Укрінформ.

"Проведення неділі на прогулянках по торговельних центрах не може здійснюватися коштом відпочинку працівників торгівлі і їхніх сімей", - заявив представник комітету законодавчої ініціативи із заборони торгівлі в неділю Альфред Буяра.

Він зазначив, що в Польщі треба врівноважити права споживачів і працівників торгівлі, як це є у країнах Західної Європи. Буяра наголосив, що працівники торгівлі вже 26 років чекають на цей закон, відчуваючи себе громадянами другої категорії.

Депутати правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) загалом підтримують цей проект закону, натомість опозиційні партії "Громадянська платформа" (РО) і "Сучасна" (N) критично ставляться до нього. Водночас угруповання Kukiz’15 пропонує провести референдум з цього приводу.

Нещодавнє опитування польського Центру досліджень громадської думки (CBOS) свідчить, що більшість громадян Польщі (61%) виступають за введення заборони на торгівлю в неділю. Проти цього - 32% опитаних.

У відповідності до законопроекту, у неділю не працювали б великі торговельні центри та супермаркети. Натомість у цей день залишалися б відкритими невеликі магазини, де працюють їхні власники. Крім того, під дію закону не підпадали б, зокрема, автозаправки, аптеки та кіоски.

Раніше у шведському місті Вікен відкрився супермаркет, який працює 24 години на добу, але в ньому немає жодного продавця, а всі покупки можна оплачувати за допомогою смартфона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: заборона, НеДіля, Польща, торгівлю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]