Пт, 2024-04-19, 18:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
Туристів пустять до місця вбивства Гая Юлія Цезаря
Інші останні Новини світу
Римська влада ухвалила рішення в 2013 році відкрити для відвідин туристами історичну зону в районі площі Торре Арджентіна. Там у середу виявили плиту, яка, ймовірно, встановлена саме на місці вбивства Гая Юлія Цезаря.

"Припинення розкопок заплановано на 2013 рік. З цього моменту історична зона буде відкрита для широкої публіки", - заявив глава департаменту культурної спадщини Риму Умберто Брокколі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Всі наші зусилля спрямовані на те, щоб будь-хто охочий зміг якомога ближче ознайомитися з місцем, яке було колись серцем Риму періоду Республіки", - сказала Марина Маттеї, що протягом шести років працює в зоні археологічних розкопок.

Історичну зону в районі площі Торре Арджентіна виявив у 1926 році італійський археолог Джузеппе Маркетті Лонгі. Проте незабаром зону було занедбано, і вона на кілька десятиліть втратила статус місця, що становить інтерес з археологічного погляду.

У 2008 році на дні річки Рони в Провансі французькі водолази відшукали найстаріший з усіх відомих науці бюстів Юлія Цезаря. Лисіючу голову правителя автор зобразив з дуже реалістичними зморшками на обличчі. Експерти кажуть, що це типовий для республіканської доби витвір.

Довідка

Гай Юлій Цезар народився 12 або 13 липня 100 або 102 роки до н. е., убитий 15 березня 44 року до н.е. Давньоримський державний і політичний діяч, полководець, письменник.

Своїм завоюванням Галії Цезар розширив римську державу до берегів Північної Атлантики і підпорядкував римському впливу сучасну Францію, а також почав вторгнення на Британські острови.

Юлій Цезар, володіючи блискучими здібностями військового стратега і тактика, отримав перемогу в битвах громадянської війни і став єдиновладним повелителем Pax Romana. Разом з Гнеєм Помпеєм він почав реформи римського суспільства і держави, які вже після його смерті привели до встановлення Римської імперії.

Цезар хотів централізувати управління республікою. Недоброзичливці подейкували, що він прагне царської влади. Проте Цезар, пам'ятаючи про погану славу перших сімох царів (через них римляни відкидали монархію), пішов іншим шляхом: став довічним диктатором.

Він наполягав на тому, щоб його називали просто - Цезар. Його вбивство спровокувало відновлення громадянських воєн, занепад Римської республіки і зародження Імперії, яку очолив усиновлений ним Октавіан Август.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: місця вбивства Гая Юлія Цезаря, туристів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]