Чт, 2024-04-25, 15:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
У 2016 році українцям почнуть видавати нові внутрішні паспорти
Інші останні Туристичні новини

  Кабмін затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта, який не містить безконтактного електронного носія. Відповідну постанову ухвалено 25 березня й оприлюднено на сайті уряду 20 травня.

Згідно з постановою, оформлення й видача паспортів нового зразка розпочнеться з 1 січня 2016 року.

Водночас до завершення роботи з упровадження оформлення й видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджені цією постановою, паспорт громадянина України може оформлюватися з використанням бланка попереднього зразка.

У грудні 2012 року набув чинності закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус".

Закон передбачає введення біометричних паспортів, що містять чіп, або безконтактний електронний носій інформації, на якому записані, зокрема, біометричні дані людини - відбитки пальців, розпізнавання обличчя, ДНК, долоня руки, сітківка ока тощо.

Раніше Державна міграційна служба України прогнозувала розробку українських паспортів у формі карток до кінця 2015 року. Законопроект про перехід з паперових паспортів на пластикові картки був зареєстрований в парламенті ще в квітні 2014 року.

З січня 2015 року в Україні для виїзду за кордон видають паспорти з біометричними даними.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що для запровадження безвізового режиму з ЄС потрібно "забезпечити безпеку системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти і введення єдиної ідентифікаційної картки громадянина".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: нові внутрішні паспорти, 2016 році українцям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]