Вт, 2024-04-23, 23:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:06
У держвласності Мінекономіки хоче залишити не більше 15 стратегічних компаній
Інші останні Економічні новини

У державній власності має залишитися до 15 стратегічних підприємств, решту необхідно приватизувати. Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Олександр Боровик в інтерв'ю "5 каналу".

На його думку, приватизація - один з важливих кроків на шляху до стабілізації української економіки.

"Нам треба звільнити наш ринок у країні - це ринок землі, ринок підприємств. У нас 3500 підприємств у державній власності. Все, що може бути зроблено в приватному порядку, повинно бути зроблено в приватному порядку. І чим швидше держава може вибігти з економічного сектора - тим краще", - заявив він.

"Нам треба дивитися на приватизацію не так, щоб поліпшити одне підприємство, а так, щоб поліпшити цілу економіку. Треба залишити 10-15 стратегічних підприємств - з ними можна щось робити, але всі інші потрібно якнайшвидше приватизувати", - підкреслив Боровик.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України пропонував залишити в державній власності близько 250 стратегічно важливих підприємств.

Фонд держмайна і Мінекономрозвитку підготували список держоб'єктів, які Кабмін хоче продати вже в 2015 році. Джерело в Кабміні підтвердило, що цей список - останній, розглянутий в кінці квітня, але відправлений на доопрацювання.

У списку - більше 340 об'єктів, вже дозволених до приватизації, в основному - частини облгазів і обленерго, окремі підрозділи держшахт, працюючі й непрацюючі цукрозаводи, агрофірми, галузеві НДІ і т. д.

Кабінет міністрів України в рамках проведення масштабної приватизації об'єктів державної власності пропонує заборонити російським компаніям і структурам, пов'язаним яким-небудь чином з фінансуванням тероризму і сепаратизму на сході України, брати участь у приватизації українських об'єктів державної власності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: Мінекономіки, 15 стратегічних компаній, держвласності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]