Ср, 2024-04-24, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:46
У Криму російські силовики затримали 5 кримських татар
Інші останні Новини з регіонів України

У результаті обшуків у будинках кримських татар у Криму в середу, 12 жовтня, було затримано 5 осіб.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Лілія Буджурова.

"Сьогодні в Криму після обшуків у їхніх будинках (де нічого не знайшли, крім релігійної літератури) затримані ще п'ятеро кримських мусульман: Рустем Ісмаїлов, Узеір Абдуллаєв, Тимур Абдуллаєв, Еміль Джемадинов і Айдер Салединов", – повідомила вона.

Буджурова припустила, що ці люди, як і багато інших затриманих кримських татар, будуть оголошені терористами або учасниками організації Хізб ут-Тахрір.

"Поки, за попередніми даними, в п'яти сім'ях, з яких сьогодні забрали батьків, ростуть 17 дітей. І вони тепер – наші діти. До цього моменту громадський рух "Бізім балалар" з вашою допомогою опікав 47 дітей ув'язнених, зниклих без вісті і вбитих кримських мусульман. Сьогодні їх стало більше – 64", – додала вона.

Буджурова також закликала усіх небайдужих допомогти опікати цих дітей.

Активісти групи "Кримські політв'язні" повідомляють у Facebook, що співробітники ФСБ пред'явили Абдулаєву Тимуру підозру за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ (організація терористичної групи), решта затриманих підозрюються в співучасті за частиною 2 тієї ж статті. Крім того, силовики проводять ще один обшук - у батьків затриманого раніше Еміля Джемаденова.

Як повідомлялося, обшуки в середу, 12 жовтня, пройшли у передмісті Сімферополя, їх супроводжували озброєні автоматами співробітники ФСБ Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: російські силовики, 5 кримських татар, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]