Пт, 2024-04-19, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:55
У Росії ГРУшникам заборонили мобільники і соцмережі
Інші останні Новини російської федерації

У військовій частині Головного розвідуправління ЗС РФ в Тольятті солдатам заборонили користуватися мобільними телефонами і наказали видалити профілі в соцмережах. Про це, з посиланням на джерело в частині, повідомляє російський телеканал "Дождь".

Журналістам розповіли, що користуватися соцмережами бійцям ГРУ заборонили "мінімум до літа".

"Рядовим, розповіло джерело, наказали здати всі мобільні гаджети, видалити профілі в соціальних мережах і не виходити на зв'язок навіть з батьками. На запитання, до якого моменту будуть діяти такі обмеження, в частині сказали, що до кінця літа", - пише видання.

Джерело "Дождя" розповіло, що обмеження ввели після інциденту з журналістами, які знімали біля частини.

Він також розповів, що солдатам цієї частини "неодноразово пропонували перейти на контракт, пізніше їх перенаправляли на кордон з Україною".

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї бригади затримали двох російських спецназівців із складу диверсійно-розвідувальної групи — Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Вони запевняють, що є службовцями саме тольяттінської частини ГРУ ЗС РФ.

Міноборони Росії заявило, що Александров і Єрофєєв проходили військову службу, але діючими військовими не є.

У Держдумі РФ пропонують направити в Україну "патріотично налаштованих" адвокатів для захисту затриманих спецназівців

У Держдумі РФ заявили про бажання направити в Україну "патріотично налаштованих" адвокатів для захисту затриманих у Луганській області російських військовослужбовців (3-я бригада спецназу, Тольятті) Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Про це йдеться у запиті депутата Держдуми (фракція КПРФ) Валерія Рашкіна на адресу глави МЗС РФ Сергія Лаврова, пише УНІАН.

"Кандидатом у члени ЦК КПРФ, адвокатом Московської області Дмитром Аграновським сформована команда патріотично налаштованих адвокатів, готових взяти на себе захист інтересів громадян Росії Єрофєєва і Александрова", - йдеться в документі.

Рашкін пропонує розглянути можливість участі зазначених адвокатів у захисті інтересів російських спецназівців. Крім того, він просить Лаврова поінформувати Держдуму про практичні кроки, що вживаються МЗС РФ щодо захисту інтересів російських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: ГРУшникам заборонили мобільники і с, Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]