Чт, 2024-04-25, 09:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:40
Україна має до кінця року позбутися пострадянських паспортів. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

До кінця 2015 року Україна має позбутися старих, пострадянських паспортів. На цьому наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "ТСН. Тиждень".

"Ключовими вимогами ЄС є боротьба з корупцією, і кроки, які нами здійснюються, Єврокомісією, Євросоюзом однозначно вітаються, і, звичайно, те, що ми маємо позбавитись пострадянського минулого. Цей пострадянський паспорт, який у нас є, де деякі європейські політики з нас просто сміються, де можна просто переклеїти фотографію і, звичайно, стати іншою людиною, цього ми маємо позбавитись. Ми маємо стати європейською державою, в тому числі і в сенсі цих реформ. Саме це ми маємо зробити до кінця цього року", - підкреслив Клімкін.

Загалом Ризький саміт східного партнерства, який відбувся 21-22 травня, Павло Клімкін вважає для України позитивним.

"Для України це однозначно дуже позитивний саміт – і в сенсі вияву солідарності з Україною, і в свідомому підписанні макрофінансової допомоги саме на цьому саміті, і в, звичайно, дуже сильному формулюванні з безвізового режиму, на який, до речі, деякі наші партнери зовсім не очікували", - зазначив Павло Клімкін.

Він уточнив, що сила формулювання полягає в тому, що з нього виключили політичну складову.

"Зараз ми прибрали політичну компоненту. В Європейському союзі є дуже багато побоювань стосовно Донбасу. Є побоювання, що ці біометричні паспорти будуть отримуватись тими, кого не бажають бачити в Європейському союзі, або збільшення міграції. Наразі ці політичні ризики усунуті", - сказав міністр.

За його словами, зараз в ЄС є визнання наших реформ, а у нас - чіткий алгоритм дій, який має призвести до результату в 2016 році.

"Є дуже чіткий графік. До кінця року ми робимо остаточний звіт. Тепер від нас залежить, яким чином ми виконаємо весь блок реформ. І тоді в 2016 році у нас буде рішення", - додав Клімкін.

Раніше повідомлялось, що Кабмін затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта, який не містить безконтактного електронного носія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: україна, кінця року позбутися пострадянських | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]