Чт, 2024-03-28, 12:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:12
Українцям дозволять платити за комуналку в розстрочку
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України має намір запропонувати громадянам, які не охоплені програмою житлових субсидій, скористатися 12-місячної розстрочкою для оплати житлово-комунальних послуг, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми провели обговорення з депутатами парламенту - членами коаліції і вирішили наступне: ми запровадимо 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих, хто не бажає отримувати субсидії", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками профспілок у вівторок, 18 жовтня.

Прем'єр зазначив, що такою можливістю зможуть скористатися як ті, хто не має права на субсидію, так і ті, хто субсидію оформляти не бажає.

"У нас є два механізми, які можна використовувати: з одного боку, це субсидія - адресна допомога, безповоротна і, з іншого боку, якщо такий варіант неприйнятний з тих чи інших причин - будь ласка, споживаємо сьогодні і платимо 12 місяців. Це буде означати , що навантаження на місячний бюджет сім'ї місячний буде меншим", - пояснив Гройсман.

Він підкреслив, що варіант повернення до прямих дотацій "Нафтогазу", теплокомуненерго та інших постачальників неприйнятний - уряд буде дотримуватися більш ефективної політики адресних дотацій.

"Переконаний, що все буде спокійно. На бюджетах сімей це (підвищені тарифи – ред.) не позначиться", - заявив Гройсман.

Раніше прем'єр-міністр пообіцяв, що за несплату житлово-комунальних послуг українців не позбавлятимуть квартир.

Нагадаємо, 15 жовтня в Україні розпочався опалювальний сезон.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, на тлі встановлення з 1 травня єдиної ціни на природний газ для населення в 6 879 грн/тис. куб. м підвищила з 1 липня тарифи на централізоване теплопостачання та гарячу воду в Україні в середньому на 75-90%.

З 1 вересня також піднялися тарифи на електричну енергію.

Водночас в уряді збільшили бюджет на виплату субсидій для вразливих верств населення. За оцінками Мінсоцполітики, з початком опалювального сезону 2016-2017 років субсидії в Україні будуть отримувати близько 9 млн сімей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: комуналка в розстрочку, українці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]