Сб, 2024-04-20, 13:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:43
В Каннах Україна покаже фільм "Полон" про події на Сході країни
Інші останні Культурні новини

Анатолій Матешко зняв фільм "Полон", сюжет якого пов'язаний із сьогоднішніми подіями на сході України. У головних ролях - Володимир Горянський та Лариса Руснак. Усього у фільмі задіяно 12 акторів.

Як розповів Матешко, фільм зняли за 7 днів у Київській області (до цього 5 місяців ідею виношували та шліфували), передає МБ.

"Ми хотіли зробити деяке узагальнення теми полону і війни. Коли війна відбирає у людини право не лише жити, але і померти. Адже у полоні людина геть не належить собі", – пояснив Матешко.

Допрем'єрний показ фільму "Полон" пройде в рамках Канського фестивалю у травні цього року.

Прокат в Україні, як повідомив продюсер фільму Антон Солодкевич, запланований на осінь. "Восени традиційно більша відвідуваність кінотеатрів, до того ж треба враховувати і релізи інших картин, щоб зайняти зручне місце", - пояснив він такий тривалий розрив між закінченням зйомок і кінопрокатом. "Він піднімає вічні теми, а не лише те, що актуальне саме сьогодні", - додав Матешко.

Бюджет картини продюсер пообіцяв розкрити пізніше. Адже окрім зйомок, він включає і промо, і фестивальну історію (окрім Канн, "Полон" планують показати й на інших, зокрема, кінофестивалі в Шанхаї). Держава у фінансуванні проекту участі не брала - бюджет складається виключно із власних коштів продюсера.

Нагадаємо, 23 травня на каналі 2+2 стартує серіал "Гвардія", сюжет якого розгортається навколо подій АТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: україна, Каннах, фільм Полон, події на Сході країни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]