Вт, 2024-04-23, 20:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:33
В Україні міністр економіки нарахував 171 "больову точку" для бізнесу. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Айварас Абромавічус нарахував в Україні 171 "больову точку" для бізнесу. Про це заявив сам міністр економіки України, пише "Радіо Свобода".

Йдеться про адміністративні та регуляторні норми, які заважають системі ефективно працювати, приваблювати інвестиції та заробляти гроші. Майже кожну четверту з них вже скасували, звітує міністр.

Як зазначається, дерегуляція, стимулювання торгівлі, зменшення регуляторних перепон – саме такими кроками Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує привабити інвестиції в Україну.

Зокрема, зі Сполучених Штатів запрошують експерта, під керівництвом якого почне працювати "регуляторна гільйотина". Водночас низка важливих макроекономічних показників України продовжують знижуватись.

Також читайте: У Києві відкрився бар "Каратєль": адреса та фото

Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк схвально відгукувався про роботу Мінекономіки та припускав, що у 2015 році Україна покращить свої показники у міжнародному рейтингу Doing Business.

Найближчим часом, повідомив Абромавічус, відомство зосередиться на кількох послідовних кроках. Ключовою є дерегуляція, тож необхідно прибрати решту зайвих регуляторів.

За дослідженням Європейської бізнес асоціації, найчастіше підприємці називають головними бар’єрами для економіки податковий тиск, введення додаткових імпортних мит та нечітку стратегію уряду щодо впровадження реформ у цілому.

У Мінекономіки сподіваються, що ліквідування зайвих механізмів та інстанцій контролю зменшить корупцію та запрацює як "регуляторна гільйотина".

Йдеться про системну модель для ревізії перешкод для шляху бізнесу, яку розробив американський економіст Скот Джейкобс.

Абромавічус вже анонсував, що цей експерт консультуватиме Україну задля швидкої ревізії державної системи. Надалі, додає Абромавічус, потрібно буде подбати, аби непотрібні та шкідливі регулятори більше не могли легально виникати в державі.

"Україна має близько 14 тисяч регуляторних актів. І якщо ми реалізуємо "регуляторну гільйотину", то сформуємо комітет для перевірки кожного акту. Чи відповідає він практиці вільного ринку, стандартам Євросоюзу та чи не містить корупційної складової", - пояснив Абромавічус.

Раніше президент Петро Порошенко затвердив зміни до Податкового кодексу щодо спрощення умов ведення бізнесу. "Повернений з підписом президента", - сказано у статусі проходження документу.

Закон №344-VIII був розроблений з метою зменшення кількості процедур і часу реєстрації бізнесу і покращення позиції країни у бізнес-рейтингу.

"Для покращення позицій України у рейтингу Doing Business-2016 за індикатором "реєстрація підприємств" і розроблений цей проект, мета якого скоротити кількість процедур і часу реєстрації суб'єктів господарювання", - йшлося у пояснювальній записці до документу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Україні, бізнесу. ВІДЕО, 171 больову точку, міністр економіки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]