Сб, 2024-04-27, 01:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
В Україну знову їде місія МВФ: головне питання - реформа фінансового сектору
Інші останні Економічні новини
Технічна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) планує з 26 жовтня до 2 листопада обговорити в Києві урядові програми реформування фінансового сектору, повідомили УНІАН у київському офісі МВФ.

"У рамках співпраці з Національним банком України (НБУ) технічна місія МВФ відвідає Київ 26 жовтня - 2 листопада з метою обговорення урядової програми реформування державного сектору", - зазначається у повідомленні з посиланням на постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра.

Під час візиту планується розглянути, зокрема, заходи влади щодо розв’язання питання проблемних кредитів, поліпшення умов для банківського кредитування і пріоритетні напрями реформ на 2013 рік.

Як відомо, Україна вважає, що більш доцільним є продовження дії поточної програми кредитування stand-by, ніж підготовка та розроблення нової програми співпраці із МВФ.

Нагадаємо, у Японії тривають переговори України з МВФ щодо продовження програми співпраці.

Як відомо, нещодавно українська делегація на чолі з головою Нацбанку Сергієм Арбузовим перебувала у США і також проводила переговори з МВФ.

Як повідомлялося, Рада НБУ порекомендувала уряду активізувати співпрацю з МВФ в рамках програми stand-by.

МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Фонд надав перші два транші на суму 3,4 млрд доларів, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Україну, реформа фінансового сектору, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]