Чт, 2024-04-25, 11:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:22
В YouTube Одеська кіностудія виклала всі фільми, зняті з 1918 року
Інші останні Культурні новини

Легендарна Одеська кіностудія виклала в YouTube всі кінофільми, зняті на кіностудії з 1918 року і до цього дня.

Серед 414 картин, які знаходяться тепер у вільному доступі в інтернеті, такі перлини радянського кінематографа як "Місце зустрічі змінити не можна", "Три мушкетери", "Десять негренят", "Чародії" та інші.

Також на каналі Одеської кіностудії в YouTube можна подивитися єдиний збережений десятихвилинний фрагмент знятого в 1918 році фільму "Останнє танго" з Вірою Холодною в головній ролі. Серед пристрасних танго, що звучать в уривку, - легендарне "Por una cabeza" Карлоса Гарделя, пізніше неодноразово звучало в голлівудських блокбастерах і стало особливо відомим після виходу фільму "Запах жінки".

На Одеській кіностудії було знято безліч дитячих і пригодницьких фільмів, що стали класикою. Це "У пошуках капітана Гранта", "Пригоди Петрова і Васєчкіна", "Тимур і його команда", "Пригоди Електроніка" і багато інших.

Одеська кіностудія - один з найвідоміших і найстаріших українських центрів кіновиробництва, відкрита в 1907 році.

Раніше на фасаді Одеської кіностудії з'явилася нова меморіальна дошка - в пам'ять про двадцять болісних років, які провів у стінах установи радянський і російський кінорежисер Станіслав Говорухін. Нагадаємо, він заявив, що коли працював в Одесі (1967-1987 рр.), неабияк настраждався від українських націоналістів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: Youtube, Одеська кіностудія, фільми з 1918 року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]