Чт, 2024-03-28, 13:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
Відбудеться міжнародний з'їзд дисидентів у Львові
Інші останні Новини з регіонів України

У листопаді у Львові пройде з'їзд дисидентів 1960-1980 років, приурочений до 40-річчя Української Гельсінської групи, пише "Збруч" із посиланням на одного із засновників групи Мирослава Мариновича.

Очікується приїзд близько 150 учасників руху опору з України і ще 15 країн світу. Зокрема, прибудуть Сергій Ковальов і Олександр Подрабінек з Росії, донька Єлени Боннер Тетяна Янкелевич зі США, Петрушка Шустрова і Володимир Тольц із Чехії, Вардан Арутюнян і Паруйр Айрікян з Вірменії, Адам Міхнік з Польщі, Олесь Шевченко і Василь Овсієнко з Києва.

Зустріч буде розділена на два заходи - 10 листопада промови і розмови будуть присвячені власне 40-й річниці заснування Української Гельсінської групи, а 11 листопада відбудеться ІІ Кримський форум. Перший провели 2012 року в Севастополі під егідою Меджлісу кримськотатарського народу й особисто Мустафи Джемілєва, який тепер погодився з ідеєю Мирослава Мариновича провести Форум з такою самою назвою у Львові і цим знову нагадати ще й про проблеми, пов'язані з анексією півострова.

Обидва дні зустрічей дисидентів будуть фактично закритими заходами - без зайвої публіки і з обмеженим числом представників мас-медіа.

"Я не уявляю собі це як традиційне свято, на яке сходяться різні люди. Мені важливо зібрати своїх табірних друзів і зробити це свято для них", - пояснив Мирослав Маринович.

Крім того, запросити до участі більшу кількість тих, хто побажає бути, не дозволить і приміщення - все відбуватиметься у стінах Українського Католицького Університету на вулиці Козельницькій.

Українська Гельсінська спілка була створена 9 листопада 1976 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: Львів, міжнародний з'їзд дисидентів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]