Чт, 2024-04-25, 12:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
Відреставрували на Хортиці двадцятиметровий козацький корабель. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Два дерев'яних кораблі XVIII і XIX століття презентували у Національному заповіднику "Хортиця" на Запоріжжі. Про це йдеться у сюжеті "5 каналу".

Плоскодонний байдак, один із відреставрованих раритетів, археологи знайшли у Десні на Київщині. Іншу знахідку – двадцятиметровий військовий корабель – підняли з дна Дніпра у Запоріжжі.

Грант на реставрацію історикам виділили невдовзі після візиту на Хортицю у 2013-му тодішнього американського посла в Україні Джона Теффта. Він був у захваті від тутешніх раритетів і запропонував допомогу.

Науковці кажуть: для таких артефактів у Запоріжжі варто збудувати музей. А поки що раритети зберігають у звичайному ангарі.

Нагадаємо, у серпні на острові Хортиця в балці "Генералка-2" завершено археологічні розкопки пам’ятки історії та архітектури, кам’яного культового комплексу ямкової культури, аналогів якого, на думку експертів, немає в усьому світі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: Хортиця, двадцятиметровий козацький корабель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]