Чт, 2024-04-18, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:05
ВПС Ізраїлю збили безпілотний літак з сектора Гази
Інші останні Новини світу

ВПС Ізраїлю 6 жовтня зафіксували проникнення в повітряний простір єврейської держави на півдні країни непізнаного повітряного судна. По тривозі були підняті винищувачі F-16, які збили об'єкт над лісом Ятир в Негеве, передає NEWSru.co.il.

Нині на місці падіння повітряного об'єкту працюють ізраїльські військовослужбовки, що збирають уламки літака. Представники Армії оборони Ізраїлю підкреслюють, що про повітряний об'єкт стало відомо ще до того, як він проник в повітряний простір Ізраїлю, і рішення пропустити його було прийняте з особливих міркувань.

У заяві прес-служби ЦАХАЛа вказане, що об'єкт знаходився в ізраїльському повітряному просторі біля півгодини, і він не був оснащений вибухівкою. Весь цей час за апаратом спостерігали, і могли збити його у будь-який момент.

При цьому в Армії оборони Ізраїлю висловлюють припущення, що безпілотний апарат міг бути випущений не лише з території сектора Гази: повідомляється, що він прибув з боку Середземного моря.

Палестинське інформаційне агентство "Маан" стверджує, що йдеться про створене інженерами ХАМАСа безпілотного літака, який був запущений в суботу з сектора Гази, пролетів над поселеннями і військовими базами, Негевом і Беєр-Шевой, після чого впав між Хевроном і селом Ятта.

Слід зазначити, що в суботу в секторі Гази проходять навчання служб безпеки терористичної організації ХАМАС. Не виключено, що запуск безпілотного літального апарату був зроблений у рамках цих навчань.

Наприкінці серпня військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю атакували два об'єкти на території сектора Гази у відповідь на обстріл останніх півтора місяця. Цілями операції стали будівлі, де терористи виробляють і зберігають зброю.

Раніше по півдню Ізраїлю з сектора Гази було випущено дві ракети в помсту за двох палестинців.

Зазначимо, що кілька місяців тому палестинські бойовики почали обстріл Ізраїлю. У результаті бойових дій на території сектора Гази вбито 21 особу, зокрема двоє підлітків 19 і 17 років, а також 19 бойовиків "Ісламського джихаду".

У 2011 році ХАМАСу, за посередництва послів з Єгипту, вдалося досягти домовленості з іншими групами в секторі Гази про припинення обстрілів Ізраїлю. Та все ж бої тривають донині.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 924 | Додав: nowyny | Теги: збили безпілотний літак, Ізраїль, сектор газа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]