Ср, 2024-04-24, 12:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:48
За підкуп виборців на Луганщині порушили першу кримінальну справу
Інші останні Новини з регіонів України
Прокуратурою Стаханова (Луганська область) порушено кримінальну справу стосовно безробітної жительки міста за здійснення підкупу виборців, повідомили в прес-службі прокуратури області.

Справу порушено 11 жовтня за ч.1 ст.157 КПК.

"Діючи в інтересах кандидатів у народні депутати Сергія Шахова (позапартійний, висуванець по одномандатному виборчому округу №107) і члена його команди Юрія Фурмана (самовисуванець по одномандатному виборчому округу №106), вона здійснювала підкуп виборців", - наголошується в повідомленні.

Наразі проводяться слідчі дії з метою з'ясування всіх обставин скоєного злочину.

Раніше повідомлялося, що луганська міліція розшукує кандидата в депутати за мажоритарним округом №107 Сергія Шахова за підозрою у хуліганських діях.

З початку виборчої кампанії, яка стартувала в Україні 30 липня, Міністерством внутрішніх справ зареєстровано 220 повідомлень про порушення, порушено 12 кримінальних справ - по 3 - згідно із статтями про хуліганство та крадіжки, по одному - за зловживання службовим становищем та розкраданням документів, за фактом шахрайства, пошкодження майна, погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча, і за фактом замаху на вбивство.

На сьогодні у кримінальних справах проводиться досудове слідство.

Зазначимо, раніше ЦВК зверталася до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням перевірити факти примушування студентів Національного університету державної податкової служби голосувати за ректора Петра Мельника.

Раніше заступник голови Верховної Ради Микола Томенко закликав правоохоронні органи розслідувати факти підкупу виборців в мажоритарних округах. Він описав, як бачить процес підкупу виборців.

Голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко повідомив, що з наближенням дня парламентських виборів дедалі більшої гостроти набуває проблема прямого підкупу виборців.

Водночас, згідно з чинним законодавством, у разі встановлення фактів непрямого підкупу закон не передбачає можливості зняття з реєстрації кандидата або партії. Разом з тим, прямий підкуп є кримінальним злочином. Однак для того, щоб встановити факт такого підкупу, необхідні певні слідчі дії.

КВУ розпочав просвітницьку кампанію "Підкупу - СТОП!", в рамках якої поширює плакати та проводять роз'яснювальну роботу із закликом до виборців не піддаватися на підкуп.

Раніше повідомлялося, що вартість голосу на нинішніх парламентських виборах - від 50 до 300 гривень, але це сума для невеликих населених пунктів - у столиці платитимуть більше. Про це заявили в Комітеті виборців України.

Дисидент Євген Сверстюк вважає тих, хто продає свій голос, "купленими баранами".

28 жовтня 2012 року в Україні відбудуться парламентські вибори. Згідно з новим законом, 50% депутатів буде обрано за партійними списками, решту - на мажоритарних округах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: першу кримінальну справу, Луганщині за підкуп виборців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]