Пт, 2024-03-29, 08:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Закон про продовження мораторію на відчуження сільгоспземель президент України підписав
Інші останні Економічні новини

  Президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження до 2018 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, ухвалений Верховною Радою України 6 жовтня.

Як повідомляє в п'ятницю 28 жовтня прес-служба президента, закон "Про внесення змін до розділу X "Перехідні положення "Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель" продовжує на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження іншим способом земель сільгосппризначення, що дасть змогу за цей час урегулювати на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення.

"Реалізація закону дасть змогу гарантувати формування належного нормативно-правового забезпечення та встановлення чіткого правового механізму функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 7 жовтня голова Верховної Ради України Андрій Парубій назвав "справді компромісним" рішення українського парламенту про продовження дії мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, оскільки в Україні не сформовано законодавство для обігу земель.

Парубій в інтерв'ю телеканалу "Рада" розповів, що стосовно питання мораторію точилися тривалі дискусії протягом останніх кількох тижнів, було проведено бесіду з представниками аграріїв, які організували пікет під стінами Верховної Ради.

Спікер зазначив, що головною передумовою ухваленого рішення стало "несформоване законодавство щодо формування та обігу земель сільськогосподарського призначення". "Власне, відсутність, а точніше, недостатність напрацювання цього законодавства і змусило піти на цей крок і перенести скасування мораторію на рік", - сказав він.

Водночас Парубій зазначив, що в тому ж рішенні, яке ухвалила Верховна Рада України, зазначено, що за півроку парламентські комітети й профільне міністерство мають напрацювати необхідні законопроекти, щоб "ми через рік могли підійти до цієї проблеми вже законодавчо підготовленими".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: Президент України, відчуження сільгоспземель, закон, продовження мораторію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]