Пт, 2024-03-29, 08:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Закон про відновлення розміру пенсій працюючим науковцям президент підписав
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону "Про наукову і науково-технічну діяльність" щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни.

Як повідомляється в четвер 20 травня на сайті Верховної Ради, президент підписав закон № 2528 зареєстрований від 02.04.2015, про внесення змін до закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни.

Раніше за ухвалення в цілому законопроекту №2528 про внесення змін до закону про наукову і науково-технічної діяльності, що стосується збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни, проголосували 308 народних депутатів.

"Ми відновлюємо розмір пенсій, призначеним вченим до 1 жовтня 2011 року, і залишаємо тимчасовий порядок виплати наукової пенсії працюючим пенсіонерам 85% до 31 грудня 2015 року", - заявляла керівник профільного комітету Людмила Денисова під час обговорення документа на пленарному засіданні парламенту 21 квітня.

У пояснювальній записці зазначається, що після того, як український парламент 2 березня ухвалив закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються пенсійного забезпечення, значно погіршився матеріальний стан пенсіонерів, які є науковими (науково-педагогічними) працівниками, пенсія яких була призначена до 1 жовтня 2011 року.

Як йдеться в документі, внесені до закону зміни дозволять зберегти науково-педагогічний потенціал країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: відновлення розміру пенсій працюючи, закон, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]