Пт, 2024-04-19, 21:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:17
Здали іспит за стандартами американських маршалів бійці КОРДу Донеччини та Рівненщини
Інші останні Новини України

35 поліцейських отримали сертифікати бійців КОРД (Корпуси оперативно-раптового дії) категорії "А" для Донецької та Рівненської областей, повідомив 28 жовтня 2016 року очільник МВС Арсен Аваков.

"8 тижнів складного навчання за програмою, яку ми розробляли з урахуванням методик підготовки спецназу Адміністрації США по боротьбі в наркотиками, спецназу прикордонного патруля США, групи спеціального призначення дивізіону "Техаські рейнджери" та Служби маршалів США. Найжорсткіший фінальний тренінг та іспит змогли здати лише 35 з 42 тих, хто пройшов до фіналу відбору", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Міністр також повідомив, що в межах програми міжнародної технічної допомоги підрозділу спеціального призначення КОРД Національної поліції України американські партнери передали 10 автомобілів Toyota Land Cruiser та 8 автомобілів Volkswagen T6. Усі машини буде передано територіальним підрозділам.

"Відбір кандидатів складався з тестування рівня фізичної та вогневої підготовки, проведення психологічного тесту (MMPI-2), тестування розумових здібностей (ORG-Eiq), тесту на комунікабельність (індивідуальне інтерв'ю), проведення п’ятиденного курсу витривалості (для групи "А"). Групи "А" і "В" пройшли, відповідно, восьми і чотирьохтижневі курси підвищення кваліфікації", - цитує Авакова офіційний сайт українського МВС.

Загалом заплановано набрати до спецпідрозділу КОРД 2100 поліцейських (група "А" - 1079, група "В" - 329, логістика - 692). Група "А" – бойові загони спеціального призначення, "В" - захист свідків.

"Наша реформа - це зміни: крок за кроком від старої міліції до нової поліції. Ви пройшли важку підготовку та стали елітою наших підрозділів. Хочу, аби кожен із вас став прикладом для своїх колег. Я на вас дуже розраховую та очікую ефективних дій", - зазначив очільник МВС, звертаючись до тих, хто успішно пройшов фінальне випробування, й додав, що підрозділу КОРД приділятиметься особлива увага, насамперед, у питаннях оснащення та професійної підготовки.

Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе висловила вдячність інструкторам та американським колегам за підтримку та участь у професійній підготовці бійців спецпідрозділу. "Ви пройшли важкий відбір, який був чітко продуманий нашими фахівцями та міжнародними партнерами. Ми пишаємося кожним з вас. Я хочу, аби ви з гордістю та вогнем в очах служили нашій державі та суспільству", - зазначила Деканоідзе.

Окрім того, Аваков повідомив про "плідну зустріч" із заступником держсекретаря США Джеймсом Волшем на полігоні КОРД: "Домовилися розширювати співпрацю з реформи МВС".

"КОРД, який побудований за моделлю американського SWAT, – абсолютно новий, єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Національної поліції України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців та організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників тощо", - наголошують у МВС України.

Як повідомлялося, КОРД вже залучено до боротьби з бурштиновою мафією.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: стандарти американських маршалів, бійці КОРДу Донеччини та Рівненщини, іспит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]