Сб, 2024-04-20, 16:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:01
Зміна угод Євросоюзу не виключена - Меркель
Інші останні Новини Європейського Союзу

У федеральному уряді Німеччини не виключають зміни угод Європейського Союзу. Про це заявила канцлерка ФРН Анґела Меркель у п’ятницю, 29 травня, у Берліні на прес-конференції після зустрічі зі своїм британським колегою Девідом Кемероном, повідомляє інформагенція AFP. Водночас Меркель висловила "чітку надію, що Великобританія залишиться членом" ЄС.

Голова уряду ФРН визнала складність процедури зміни угод, проте головним вважає наявність бажання. "Там, де є воля, є і вихід. Європа це підтверджувала часто", - цитує Меркель агентство dpa. Канцлерка додала, що і на думку Німеччини є сфери, в яких необхідні зміни. Зокрема, аби побороти зловживання в системі соціального захисту, що зумовлені свободою пересування в ЄС. Але при цьому для Меркель є неможливими будь-які обмеження основоположних свобод, таких як свобода руху громадян ЄС, повідомляє агентство Reuters.

Девід Кемерон, своєю чергою, теж висловився за те, щоб його країна залишилася у складі ЄС. За його словами, британські інтереси найкраще можливо реалізувати у ЄС, проте лише за умови реформування інтеграційного об’єднання. Для початку обговорення можливих реформ Кемерон відвідав 28 травня Францію та Нідерланди, а 29 травня - Польщу та Німеччину. Лондон планує до кінця 2017 року провести референдум щодо членства в ЄС.

Варшава - проти змін угод

Польща, натомість, висловилася проти внесення змін до угод про ЄС. "Зміни або запровадження дискримінаційних норм є червоною лінією для Польщі", - заявив польський міністр з питань Європи Рафал Тжасковський в інтерв'ю британській медіакомпанії BBC, повідомляє Reuters. "Якщо кожна країна приходитиме з особливими побажаннями щодо політики ЄС, то це стало б кінцем європейської конструкції", - додав урядовець.

Про ризики виходу Великобританії з Європейського Союзу Кемерона застерегли і представники німецької економіки, оскільки, за їхніми твердженнями, обсяг внутрішнього ринку є важливим показником для інвесторів. "У 2050 році за всіма прогнозами жодна європейська країна сама не входитиме до дев’яти найбільших світових економік", - заявив очільник Федерального об’єднання німецької промисловості (BDI) Маркус Кербер.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: Меркель, зміна угод Євросоюзу не виключена | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]