Пт, 2024-03-29, 13:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:41
Акції протесту на всіх майданах України: владу закликають піти
Інші останні Новини України
На Євромайдані у Львові, який знаходиться в центрі міста біля пам'ятника Шевченка, де з 14.00 триває Народне віче, взяли участь понад 40 тисяч осіб, які виголосили спільну молитву за український народ.

Як передає кореспондент УНІАН , присутні, серед яких переважає молодь, а також багато чоловіків і жінок з дітьми, тримають велику кількість державних прапорів України і червоно -чорних прапорів, а також плакати з написами: "Стрічка за стрічкою - набої подавай ", "Банду геть!"; "На Київ!".

Відбувся екуменічний молебень всіх християнських церков. Під час проповідей священики подякували, що люди вийшли на Майдан захищати долю України і закликали щоранку і щовечора на Євромайдані у Львові проводити молебні за українською народ, за дітей і долю України. На завершення молитви присутні на Євромайдані заспівали "Многая Літа" українському народу.

Віче на Євромайдані триває, рух транспорту в центрі міста зупинено, до місця проведення акції продовжують прибувати учасники з районів області. Перед присутніми виступають громадські діячі та львів'яни. Участь у народному віче також беруть депутати Львівської обласної ради. Партійна символіка відсутня.

Як повідомлялося, в неділю, 1 грудня, на сесійному засіданні Львівська облрада підтримала проект резолюції Народного віче в Києві, яка оголошує мобілізацію опозиційних сил, підготовку до загальнонаціонального страйку і вимагає відставки Президента України Віктора Януковича і перевиборів Верховної Ради.

Дана резолюція містить також вимогу ліквідувати "антинародний спецпідрозділ "Беркут", звільнити з органів внутрішніх справ без права поновлення на посаді та притягнути до відповідальності керівництво підрозділу і всіх бійців, які брали участь у побитті людей у ​​Києві на Майдані Незалежності.

Раніше начальник Головного управління МВС України у Львівській області Олександр Рудяк запевнив, що працівники правоохоронних органів не будуть розганяти Євромайдан у Львові.

Учасники Народного віча одноголосно проголосували на те, щоб місто Хмельницький оголосити вільним від Януковича. Це сталося під час мирних зібрань на хмельницькому Майдані.

Як повідомив "Незалежному громадському порталу" депутат-"свободівець" Олександр Симчишин, люди закликали познімати портрети Президента Віктора Януковича з державних установ.

"Люди скандували "Зека геть" і "Зека на нари" , - зазначив він.

Свободівець додав, що 2 грудня, о 9 ранку продовжиться мітинг на хмельницькій площі у рамках загальнонаціонального страйку.

В цілому, на хмельницький Майдан вийшло близько 3 тисяч осіб, передає Главком.

У Тернополі проти свавілля влади протестують 20 тисяч осіб

У Тернополі протестуватимуть проти свавілля влади на Євромайдан зібралося більше 20 тисяч осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, в руках вони тримають прапори України, опозиційних політичних партій, плакати з написами "Борітеся - поборете", "Подавись своєю "йолкою". "Яункович – не наш президент". Також молоді люди тримають вила з наколотими на них портретами Віктора Януковича з написом "Цар" і Миколи Азарова з написом "Пізділка".

Перед присутніми виступили керівники міської та обласної рад, представники опозиційних політичних партій, громадські діячі, духовенство.

Виступаючі засудили розгін мирних учасників протесту у Києві з застосуванням сили і кровопролиттям у ніч на 30 листопада.

Представники духовенства закликали жителів міста до єднання, сміливо відстоювати свою позицію, не йти на компроміси зі своєю совістю і не закривати очі на зло і несправедливість.

Мітинг на площі триває, люди не розходяться.

Голова страйкового комітету Володимир Стаюра повідомив про намір зібратися 2 грудня під стінами обладміністрації.

"Сьогодні наш Майдан не розходиться. Тут будуть колективи виступати, самі люди, яким є що сказати. Ми підвезли дрова, тут будуть палити вогнища, тому буде тепло. А завтрашній день особливо важливий - ми будемо домагатися зміни режиму", - сказав Стаюра.

Як повідомлялося, Тернопільська міська рада сьогодні, 1 грудня , провела позачергову сесію міської ради на Театральній площі, на якій одностайно ухвалила рішення оголосити загальноміський мирний страйк. Тернопільська облрада проведе 2 грудня позачергову сесію в Києві.

В Івано-Франківську вийшли 10 тисяч: розгін о 4 ранку порівняли з нападом Гітлера 22 червня

У неділю, 1 грудня, в Івано-Франківську понад 10 тисяч громадян вимагали відставки центральної влади України.

Як передає кореспондент УНІАН, на площі перед будівлею облдержадміністрації та обласної ради зібралися депутати різних рівнів з усієї області, які провели свої збори і віче протесту проти дій центральної влади, яка жорстоко побила мітингувальників на Майдані Незалежності в Києві.

"Ганебні дії державної влади перейшли всі межі здорового глузду, - йдеться у заяві, прийнятій сьогодні. Кривавий розгін збройними представниками державної влади мирного зібрання людей в Україні, в центрі Європи, необхідно розцінювати вже не тільки як порушення прав людини, але і як злочин".

Івано-Франківська обласна рада, "представляючи інтереси майже півторамільйонного населення області, висловлюючи його європейські устремління, змушена застерегти органи державної влади від необдуманих дій, спрямованих проти Українців".

У своїй резолюції учасники акції звернулися до керівництва ЄС, США та інших країн із закликом застосувати санкції проти Президента та уряду України, заблокувати їхні рахунки в банках. Крім того, учасники акції вимагають відставки Президента Віктора Януковича та уряду. Також учасники зборів закликали членів Партії регіонів вийти з партії, "поки ще не пізно".

Депутат Івано-Франківської облради Дмитро Захарук провів аналогію, як фашисти 1941 року о 4,00 напали на нашу землю, тепер те ж саме зробили й правоохоронці, "нинішня влада - це ті ж фашисти".

Учасники віче закликали всіх службовців викинути портрети Президента зі своїх кабінетів на всій території області. Лунали заклики до страйку і загальної непокори.

Нагадаємо, після жорстокого розгону Євромайдану в Києві в ніч на 30 листопада, в неділю, 1 грудня, в столиці і по всій країні сотні тисяч громадян вийшли на акції громадянського протесту.

Кіровоград провів автопробіг на підтримку Євромайдана

У Кіровограді пройшов автопробіг на підтримку Євромайдана.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 30 автомобілів проїхали містом з прапорами Європейського Союзу та України.

Автомобілі стартували від площі Кірова, де проходило кіровоградське Народне віче. Далі учасники проїхали повз аеропорт, Ковалівку, вулицями Маршала Конєва, Попова, до Жадова і повернулися до місця збору в центрі міста.

За словами ініціаторів автопробігу, таким чином вони демонструють, що кіровоградці підтримують євроінтеграційний курс країни.

Руху автомобілістів ніхто не перешкоджав.

В акції взяло участь близько сотні жителів міста.

Суми вивели на всеукраїнський страйк 4 тисячі осіб

У Сумах в Народному віче взяли участь 4000 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН , учасники акції на Майдані Незалежності підняли на флагштоку перед адмінбудинком місцевих органів влади прапор Євросоюзу.

Під час мітингу люди різного віку тримали прапори України, ЄС, опозиційних партій, червоно-чорні прапори, плакати з написами: "Суми - це Європа", "Сумчани обірають ЄС", "Наша влада нас вбиває", "Україна без Януковича!", "Нам не потрібна влада, яка пішла проти народу!", "Беркут=НКВС=свастика" та інші.

При цьому учасники віче періодично скандували "Зека - геть!", "Банду - геть!", "Слава Україні!", "Юлі - волю", " Імпічмент!". Центром уваги мітингувальників та журналістів стала дитина, яка високо тримала аркуш паперу з написом: "Дядя Вітя! Я віддам тобі мою улюблену шапку, тільки тікай з моєї країни!".

У своїх виступах опозиційні і громадські активісти відзначали, що суспільство засуджує неправомірні, санкціоновані владою дії бійців спецпідрозділу "Беркут" на столичному Євромайдані, де в результаті жорстокого насильства пролилася кров студентів.

Також було оголошено, що сумський Євромайдан, який діє з 22 листопада, буде продовжувати функціонувати і надалі, а щодня о 18.00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку проводитимуться мітинги протесту.

Учасники віче одностайно ухвалили резолюцію, проголосувавши за кожен з семи його пунктів окремо. Зокрема, сумська громада висловилася за відставку Президента України; відставку уряду Азарова і створення Уряду національної довіри, залучення до відповідальності осіб, безпосередньо винних у кровопролитті на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада, та осіб, які віддавали злочинні накази; розпуск спецпідрозділів правоохоронних органів; підтримку прохання опозиційних сил до урядів США та країн Євросоюзу заблокувати рахунки посадових осіб України, винних у скоєнні злочину проти народу, і заборонити їм в'їзд на території цих країн; вимога від Верховної Ради і нового уряду відновлення переговорів з Євросоюзом про негайному підписанні Україною угоди про асоціацію з ЄС; вимога від Сумських міської та обласної рад підтримати ці вимоги громадян.

Після віче під час брифінгу члени обласного Штабу національного опору заявили, що готуватимуть загальнонаціональний страйк; будуть активізувати місцевих студентів; вимагатимуть термінового скликання сесії обласної ради; ініціюватимуть створення на черговій сесії міськради депутатської комісії з розслідування фактів участі сумських правоохоронців у придушенні Євромайдана в Києві.

Також журналістам повідомили, що у вівторок, 3 грудня, працівники Центрального ринку міста Суми на знак протесту страйкуватимуть.

У Харкові мітингувало понад 5 тисяч осіб. Прапор Партії регіонів розірвано на шматки

У Харкові біля пам'ятника Шевченку зібралося понад 5 тисяч осіб, щоб висловити обурення діями "Беркута", який застосував силу під час розгону Євромайдана у Києві. Про це повідомляє Радіо "Свобода".

Сам пам'ятник Шевченку організатори акції обвили прапором Євросоюзу. Люди вигукували гасла "Київ і Харків разом!", "Банду геть!" і т.д.

Перед тим, як розірвати прапор Партії регіонів, один з активістів харківського Євромайдана Володимир Чистилін підкреслив: "Розриваючи прапор Партії регіонів, ми прощаємося з минулим".

Як повідомляється, протягом акції повз мітингувальників проїжджали машини з символікою України та ЄС, які сигналили на підтримку демонстрантів.

Крім того, на мітингу студенти, які брали участь в акції, розповіли про те, що на них тиснуть ректори їх вузів: за словами студентів, їх зокрема змушували брати участь у суботньому мітингу (30 листопада) прихильників Партії регіонів. У цілому студенти, які взяли участь в акції в Харкові , висловили свою підтримку Євромайдану в Києві.

Міліція проведенню акції в Харкові перешкод не чинила.

2 тисяі осіб у ​​Дніпропетровську висловили владі свій протест, "ялинки одягнено в траур

У Дніпропетровську біля пам'ятника Чкалову зібралося більше 2 тисяч осіб, повідомляє Радіо "Свобода".

Повідомляється, що жителі Дніпропетровська прийшли на площу цілими сім'ями, в руках вони тримали прапори України та Євросоюзу, а також плакати з написами "За Україну без Януковича!", "Подавись своєю ялинкою!" і т.д. На площі також виднілися прапори політичних сил - "Удару", ВО "Свобода", а також громадських організацій.

Захід розпочався з виконання національного гімну України і тривав більше години. Люди скандували "Банду геть!", "Зека геть!", "Президента на ялинку!" і т.д. і вимагали від чинного прем'єра і Президента подати у відставку.

Деякі з учасників акції принесли з собою фотографії поранених на столичному Євромайдані людей, а декілька дівчат і юнаків прийшли з новорічними ялинками, одягненими в траурні стрічки.

"Нам не потрібна ялинка на крові, нам не потрібна ялинка ціною крові. Ми закликаємо всіх батьків ігнорувати такого року ялинки, які влаштовує влада, не відвідувати новорічні заходи і катки. Ми не довіряємо такій владі, яка розганяє мирні демонстрації", - говорили учасники акції.

Потім урочистою ходою вони пройшли центральними вулицями Дніпропетровська до Європейської площі. Колону вітали численні автомобілі та перехожі. На Європейській площі зараз йде передноворічний ярмарок - його розгорнули в п'ятницю вранці, 29 листопада, щоб витіснити прихильників євроінтеграції з площі.

За рішенням Окружного адміністративного суду, з 26 листопада 2013 по 7 січня 2014 в Дніпропетровську заборонені будь-які масові заходи на Європейській площі і в декількох десятках інших місць. Учасники Євромайдана вважають, що це рішення порушує Конституцію України, і намагаються його оскаржити в суді.

У центрі Сімферополя мітингувало кілька сотень людей

На Євромайдані в Сімферополі кілька сотень людей вимагають імпічменту Президента України Віктора Януковича і відставки чинного уряду Миколи Азарова. Про це повідомляє Радіо "Свобода".

За словами одного з організаторів кримського Євромайдана Андрія Щекуна, Президент порушив чинне законодавство про євроінтеграцію і заслуговує імпічменту. Разом з тим, мітингувальники заявили, що голова держави "збрехав народу", а уряд Азарова "проявив некомпетентність і непрофесіоналізм", а тому вони повинні "добровільно піти у відставку".

Учасники акції протесту мітингували на площі поряд з Радою міністрів автономії, потім провели демонстрацію центральними вулицями Сімферополя, під час якого скандували гасла "Крим - це Європа", "Імпічмент Януковичу" і "Банду - геть!".

Мітинг завершився під стінами Верховної Ради Криму. На акції її учасники зібрали кошти для поїздки декількох десятків активістів кримського Євромайдана на акції протесту до Києва.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: всіх майданах України, владу закликають піти, акції протесту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]