Вт, 2024-04-23, 21:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
Американський безпілотник збили іранці
Інші останні Новини світу

Іранські військові збили американський безпілотний літальний апарат, який порушив східний кордон країни, стверджують військові джерела.

Як повідомляють іранські ЗМІ, збитий безпілотник, який нібито належав до типу RQ170, добре зберігся і тепер знаходиться в руках військових, передає Бі-Бі-Сі.

У Міжнародних силах сприянню безпеці (МССБ) під керівництвом НАТО кажуть, що мова може йти про американський безпілотник, що зник в західній частині Афганістану минулого тижня.

"Безпілотний літальний апарат (БПЛА), про який говорять іранці, - це, можливо, американський неозброєний розвідувальний апарат, який здійснював політ над західним Афганістаном в кінці минулого тижня, - йдеться в заяві МССБ. - Оператори БПЛА втратили керування над ним і працювали над визначенням його положення ".

Американське джерело повідомило, що у Вашингтона немає даних про те, що безпілотник справді був збитий.

В Ірана вкрай напружені відносини із західними країнами через його ядерноу програму, яка, як вважають на Заході, спрямована на створення ядерної зброї. Тегеран ці звинувачення відкидає.

Неназване іранське джерело заявило з приводу безпілотника телеканалу "Алам", що в майбутньому Тегеран буде відповідати на порушення свого повітряного простору і за своїми кордонами.

RQ170 Sentinel - важковловимий безпілотний літальний апарат з багатим набором можливостей. За формою він схожий на гігантське крило, приблизно так само, як бомбардувальник-стелс B2.

Така машина погано вловлюється радарами і явно використовувалася для якогось секретного завдання, зазначає військово-дипломатичний оглядач Джонатан Маркус.

RQ170 вперше був помічений на афганській базі в Кандагарі в 2007. Відомо, серед іншого, що ці апарати використовувалися для спостереження в режимі реального часу за притулком Усами бін Ладена в пакистанському місті Абботабад до і під час операції американського спецназу, в результаті якої лідер "Аль-Каїди" був убитий.

У липні Іран стверджував, що збив безпілотник над священним містом Ком недалеко від ядерного об'єкта Форду.

У січні минулого року Тегеран також заявляв, що збив два "західних шпигунських апарати" над Перською затокою, але ніяких доказів не навів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1226 | Додав: adminA | Теги: американський безпілотник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]