Ср, 2024-04-24, 18:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:48
Аварійну АЕС "Фукусіма-1" у Японії повністю зупинили
Інші останні Новини світу

Холодну зупинку першого, другого і третього реакторів на АЕС "Фукусіма-1" завершено.. Про це повідомив у п'ятницю, 16 грудня, прем'єр-міністр Японії Есіхіко Нода, пише РИА "Новости".

"Реактори АЕС "Фукусіма-1" компанії-оператора TEPCO досягли стадії холодної зупинки", - заявив японський прем'єр під час зустрічі з представниками міністерства атомної промисловості країни.

Нода підкреслив, що другу стадію ліквідації аварії завершено, і закликав брати участь у ліквідації аварії.А з свого боку вжити всіх можливих заходів для початку робіт з утилізації реакторів.

Нода зазначив, що, таким чином, реактори більше не становлять небезпеки.

Цілями другого етапу ліквідації аварії на АЕС були стабілізація температури в реакторах нижче 100 градусів, зниження радіаційного випромінювання в енергоблоках і рівня радіації на території станції.

Нагадаємо, що один з найпотужніших за останні десятки років землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня. Підземні поштовхи викликали цунамі - висота хвиль, що обрушилися на узбережжя, досягала десяти метрів. В результаті розгулу стихії загинули і зникли безвісти понад 22 тисячі осіб. Землетрус також призвів до аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1", де прогриміли кілька вибухів, які пошкодили реактори, і був зафіксований витік радіації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1088 | Додав: adminA | Теги: Реактори АЕС Фукусіма-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]