Чт, 2024-04-18, 09:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:46
"Брати-мусульмани" перемогли у Єгипті в першому турі виборів
Інші останні Новини світу

Партія "Братів-мусульман", заборонена при Хосні Мубараку, отримала перемогу в першому турі парламентського вибору. Вона набрала 40% голосів виборців, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на газету "Аль-Ахрам".

У першому турі парламентських виборів взяли участь 62% виборців, або близько 8,5 млн осіб. За підсумками голосування в дев'яти з 27 провінцій Єгипту за "Братами-мусульманами" йдуть салафітськая партія "Ан-нур" і Єгипетський блок ліберальних і лівих партій "Аль-Кутля аль-масрійя".

"Аль-Ахрам" також повідомила, що новий уряд буде сформований в середу, 7 грудня.

Як самі єгиптяни, так і міжнародні експерти дали високу оцінку виборам і висловили надію, що вони стануть важливим етапом на шляху до демократії. Перші демократичні вибори з 1952 року характеризувалися рекордною явкою виборців і пройшли майже без порушень.

Тим часом, військова рада, в руках якого поки тимчасово зосереджена влада в країні, поспішила записати успіх проведених виборів на свій рахунок.

Наприклад, член ради генерал-майор Ісмаїл Атман назвав голосування важливою віхою в історії Єгипту, такий же, як і арабо-ізраїльська війна 1973 року.

"Армія провела ці вибори так само, як форсувала Суецький канал", - заявив він (в ході цього конфлікту єгипетська армія успішно форсувала Суецький канал, але через 18 днів потерпіла поразку - прим. ред.).

За даними виборчкому, явка на виборах склала близько 62 відсотків виборців. Як говорять чиновники, це найвища явка на виборах "з часів фараонів".

Це - перші парламентські вибори в країні після революції, яка почалася 25 січня і привела до відходу президента Єгипту Хосні Мубарака, що перебував при владі з 1981 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1146 | Додав: adminA | Теги: вибори, Брати-мусульмани, Єгипет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]