Чт, 2024-04-25, 15:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:32
Цього року кількість дітей, від яких відмовилися батьки, виросла на Харківщині
Інші останні Новини з регіонів України

Аномальна ситуація склалася в Харківській області - цього року батьки добровільно здали в інтернати в шість разів більше дітей, ніж у минулому.

Причому в обхід органів опіки. Якщо в минулому році таких випадків було всього 13, то в цьому - 84. Таку невтішну статистику озвучив під час недавнього візиту до Харкова уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко, передає "Вечерний Харьков".

"Ця ситуація стосується інтернатних закладів системи освіти, - пояснює начальник служби у справах дітей Харківської обладміністрації Тетяна Печерських. - В своїх статутах вони прийняли доповнення, згідно з якими тепер мають право надавати послуги дітям, які виховуються в звичайних біологічних сім'ях. І в ці заклади учнів почали приймати просто за заявою батьків"

Ситуацію Павленко, що склалася, вважає аномальною.

Влаштовувати дітей в інтернатні заклади потрібно виключно по дозволу органів опіки і опікування, а не на основі домовленостей директора інтернату і батьків, підкреслює Павленко.

"І лише якщо на те є підстави, - підтримує Печерських. - Якщо ж це робиться в обхід органів опіки і опікування, як з'ясувати, що штовхнуло батьків на цей крок? Може, дійсно склалися непрості життєві обставини, наприклад батьки втратили роботу, але ж цілком можливо, що вони просто хочуть свій обов'язок - утримання і виховання дитини - перекласти на плечі держави. Тобто кожна заява винна дуже ретельно фільтруватися".

Причини, з яких батьки почали частішим здавати дітей в інтернати, чиновники мають намір з'ясувати протягом місяця.

До речі, цього літа сиріт з інтернатів примушували мітингувати проти Тимошенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1242 | Додав: adminA | Теги: сироти, інтернатів, харківщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]